Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Els castells de la memoria


Alfredo Gavin Agustí


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
27
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2008
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
56
ISBN:  
9788496639522
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


“Per menysprear les idees fantasioses els espanyols empren aquella frase de castillos en el aire. Els francesos, potser sentint-se al·ludits, diuen château en Espagne. I els catalans? Nosaltres també en tenim, de castells; tal vegada no tan esplendids ni tan ben conservats, pero amb una historia memorable. Sense anar més lluny, al últim tram de l’Ebre trobem els de Tortosa, Miravet, de Mequinensa… «El castell —escriu Alfredo Gavín— és la imatge de la civilització amb els dos corrents junts i inalienables de barbarie i progrés, lluita despietada i refugi de valors.»
Gavín és un notable poeta, tant en catala com en castella.
(…) Veient aquestes lamines, em vénen a la ment els gravats de Joan Brotat i de Joan Ponç i, més lluny, les caligrafies de Paul Klee. En els dibuixos de Gavín també apareixen —com una mena d’horror vacui— tot de símbols i signes que estructuren el conjunt. Quant als colors, sempre són esfumats, sovint de la mateixa gamma dins de cada composició, sense estridencies. Per tant, ni castells a l’aire ni castells a Espanya, sinó castells de la memoria.”
(Del proleg de Gerard Verges)
Alfredo Gavin Agustí
Neix a Riba-Roja d’Ebre el 1957. Des de la publicació del seu primer llibre Ceremonias de paso (1992) ha anat desenvolupant una obra extensa i personalíssima dins la qual esmentarem els següents llibres de poemes : El somni d´un riu i El mirall de la metropoli que pertanyen a la col·lecció La imatge que parla de l’editorial Arola.

La seva obra poetica s’amalgama amb la seva creativitat pictorica en Els castells de la memoria i Un país de bacteris de la col·lecció Dactil.

Dintre de la col·lecció Los soles cuadrados, esta publicant la seva obra en castella amb tres poemaris que ja han vist la llum: El hijo de Clint Eastwood, Palestina, Libro libre i, El rastreador y la sombra.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici