Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Qui ha mort una poeta


Cinta Mulet


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
40
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2007
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
64
ISBN:  
9788496639515
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


Qui ha mort una poeta és un monoleg interior d’una veu madura que argumenta, afirma i pateix el deteriorament de la sensibilitat humana, la falta de creença en l’amor i la perdua de la fe amb el pas del temps.

“Poeta” entes no com a ésser creador sinó com a ésser essencialment sensor i sentidor, anihilat per la força d’una experiencia adversa i una humanitat endurida per l’odi, l’ambició i el desig inesgotable de dominar els altres. Des d’un enfocament feminista, “la poeta morta” atribueix aquests sentiments negatius a un col·lectiu masculí molt concret i diferenciat.
L’excés d’impotencia fa que aquesta subjectivitat ferida miri el món amb l’ull de la mort, que és, al capdavall, la que posa les coses al seu lloc i dóna la mesura del sentit a la ficció diaria. Davant la impossibilitat de canviar l’ordre huma i de quedar-se il·lesa, la poeta es reclou en si mateixa i en els objectes més inerts i quotidians als qui enveja per la sort de mantenir-se impavids, i per la seva incapacitat per adonar-se del que passa al seu voltant: estan al món i, alhora, són fora d’ell.
La impotencia damna d’immobilitat a qui la pateix.

Una abundant i essencial prosa poetica que transita en el paisatge, aparentment caotic, del pensament. Contrastos de llenguatge, de lexic rude i elevat, i joc voluptuós d’imatges. Una veu que busca la universalitat: des del més caut subjectivisme s’erigeix en un nosaltres col·lectiu i, de vegades, en un tu directe, sortint del tancament hermetic del jo.
Un text que explicita, a través de tres veus femenines, el cos d’una fragilitat fragmentada i morta.

Cinta Mulet
Cinta Mulet (Horta de Sant Joan, 1958) viu a Tarragona. És autora dels reculls poetics La saviesa de l’ombra (Concurs de Poesia Martí i Pol del Barcelones, 1999), Paraula de dona (Arola Editors, 2001), Poemes del sud (Arola Editors, 2004), Versets per a cantar a un poble (2004), Poemes, pomes i altres verins (Ajuntament de Tarragona, 2005). El monoleg de poesia escenica Qui ha mort una poeta (Arola Editors, 2007). Aigua dolça (Arola Editors, 2007), recull de poesia infantil, amb imatges de Laura Gual. Continua amb Contrapunt i Amors d’aire & d’aigua (Emboscall, 2007) i Només un fil de llum blanca (Arola Editors, 2011), amb imatges d’Antoni Torrell. El seu darrer treball ha estat A la llar de mi (Curbet.Edicions, 2015).

És coautora dels reculls Erotiques i despentinades, Erato bajo la piel del deseo, o Poemes per a un món millor, entre altres. Ha fet incursions en el camp de la narrativa curta: “Una cobra africana” dintre de Galeria ebrenca i “L’ambigüitat de les fronteres” dintre de La Val de Zafán.

Ha participat en moltes activitats literaries: Taca d’oli, Un tren de poesia, Festival de Sant Cugat, Jornades de traducció a Farrera, Setmana de poesia catalana a Pancevo (Serbia), Veus paral·leles 2015.

Ha estat responsable de l’organització d’actes d’homenatge a diversos autors (M. Merce Marçal l’any de la seva mort, darrer homentage en vida a Gerard Vergés, a Desideri Lombarte, a Espriu, entre altres).

Algunes de les seves poesies han estat traduides al castella, al serbi i al finlandes Altres han estat musicades per Jesús Fuster o les mallorquines M. del Mar Vanrell i Monica López en l’espectacle Llum de llamp. Professora d’EGB i Llicenciada en F. Catalana i Hispanica, treballa en la docencia.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici