Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Dema coneixeras en Klein


Toni Cabré


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
48
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
136
ISBN:  
9788492408146
Preu:  
10 €
Stock:  
No disponible


Dema coneixeras en Klein és la historia d’una executiva que és víctima d’un drastic mobbing per part de l’empresa on treballa. Arraconada en un despatx, sense personal ni res per fer, lluitara perque la situació no la torni boja. Tres dones -una netejadora, una secretaria i una becaria- seran testimonis i complices involuntaris de la seva singular batalla. Una comedia acida, ironica i sorprenent.
“La línia tematica sobre el món laboral que Toni Cabré inicia amb Teoria de catastrofes (2004) i Iglú (2006) és aprofundida, també en clau tragicomica, a Dema coneixeras en Klein (2008). Si a Teoria de catastrofes treia a rotlle la responsabilitat en un cas de deontologia professional i a Iglú tractava l’efecte devastador de les prejubilacions forçades com a metafora de la flexibilització de les relacions laborals, a Dema coneixeras en Klein el focus d’atenció s’amplia –i es fa més incisiu– per abordar un cas d’assetjament moral en el si d’una gran empresa de neteja industrial implicada en la corrupció política de domini municipal. Les dues obres anteriors intuien el canvi de paradigma en l’ambit del treball esperonat pel nou capitalisme, mentre que la darrera s’hi capbussa de ple per mostrar una de les derivacions de la «corrosió del caracter» diagnosticada per Sennett [The Corrosion of Character. The Personal Consequences of Work in the New Capitalism (1998)]” (Del proleg de Francesc Foguet)
Toni Cabré
Toni Cabré (Mataró, 1957) és dramaturg, enginyer, guionista i gestor cultural.

Format en el teatre independent, l’any 1976 va participar a la primera edició del Festival Grec amb el grup Xaloc al muntatge La pau (retorna a Atenes). Com a autor teatral ha guanyat els premis Crítica Serra d’Or, Ciutat d’Alcoi, Joan Santamaria, Ciutat d’Alzira, Recvll, Ciutat de Manacor i Crèdit Andorrà. A Barcelona ha estrenat al Teatre Nacional de Catalunya, a La Villarroel, al Teatre Gaudí, al Teatre Borràs, a l’Artenbrut i al Versus Teatre. També ha estrenat a Madrid i a Mèxic en castellà i als EUA en anglès.

Ha estat guionista de les sèries de TV3 Poble Nou, Secrets de família, Nissaga de Poder, Laberint d’ombres, La Riera i Olor de Colònia. És professor de dramatúrgia i guió de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès des de la seva creació.

Professionalment també ha exercit de professor de matemàtiques (1981-1987), d’enginyer informàtic (1988-1997), de gestor cultural (2002-2016) i de Subdirector general de Promoció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2017-2022).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici