Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El bosc sagrat (2005 - 2011) / Santa barra (2014 - 2015)


Enric Garriga
Joan Pascual


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
189
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2018
Format:  
120 x 165
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
978-84-94862-97-7
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


És a partir de l'experiència que hem acumulat escrivint a quatre mans obres de teatre popular romà per a l'Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili i que s'han estrenat al festival Tàrraco Viva d'ençà del 2001-, que el Joan i l'Enric ens llencem a la piscina de fer els guions i els textos dels següents espectacles zalatians entre tots dos, augmentant visiblement la proporció de text dit en escena. El bosc sagrat (2011) i Santa barra (2016), els dos guions que presentem en aquest volum, són els exemples més recents d'aquest plantejament. I en continuem dient guions i no perquè el resultat textual que teniu a les mans ensenya les costures, la dramatúrgia hi és tant present com els diàlegs: hi ha escenes senceres on gairebé només hi ha la didascàlia, al costat d'escenes plenes de diàleg.

Amb el suport del Departament de Cultura.
Enric Garriga
Enric Garriga Martí és filoleg i homo scanicus: ja sigui a l’Aula de Teatre o amb Zona Zalata, fa d’actor, autor, dramaturg, escriptor de guions i textos varis, o de músic —com també amb els Patet-x o amb The Maybe Tomorrow Band o, en solitari, com a Tomeu Tomas Torrell i el seu El bosc sagrat. Sonet escenic. També és escenic per la banda del folklore: és membre fundador en actiu del Ball de Diables de Tarragona i director i reconstructor dels balls parlats deSanta Margarida i de la Santa Creu (de la Riera de Gaia). El vessant filologic se li manifesta com a coautor de Paraula de Tecla. Vocabulari de les Festes de Santa Tecla, compartint autoria dels dos volums dedicats al teatre popular roma amb Joan Pascual i Joan Rioné, i fent xerrades i presentant comunicacions sobre balls parlats per congressos i seminaris del sector.
Joan Pascual
Joan Pascual Mallada és mestre, actor, autor, dramaturg i director teatral. Al capdavant de l’Aula de Teatre de la URV i del Taller de Teatre de Tarragona, ha estat i esta estretament lligat al món de la cultura tarragonina des de diversos ambits. Fundador i director de la companyia Zona Zalata des de fa més de 30 anys, la comporaneitat i la reivindicació han estat els pilars en els que se sustenta la seva obra. Fins i tot en el marc de la recerca historica que, des de l’Aula de la URV, ha fet del món roma i que inclou la publicació dels llibres Teatre popular roma: memoria d’una excavació teatral i Teatre popular roma: Comedia, titelles poesia priapica i pantomima. També ha desenvolupat un llarg recorregut en l’ambit de la creació visual, les instal·lacions plastiques i la performance i l’art d’acció.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici