Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Llibre de les besties
Adaptació per a teatre de Cinta Mulet

Ramon Llull
Cinta Mulet


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
150
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2015
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
70
ISBN:  
978-84-94483-99-8
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Sembla que el jove Ramon Llull, abans de la conversió de Randa, havia estat al servei de la cort de Jaume I i del seu fill Jaume II de Mallorca. Coneixedor de les intrigues governamentals, Llull degué tenir la necessitat de posar-les en coneixement del reis.

El llibre insisteix sobre la necessitat del rei d’envoltar-se de bons consellers per tal d’obrar bé. Pero alhora, deixa al descobert l’essencia humana quant a l’afany innat de dominar i sotmetre tot allo que l’envolta. Les maquinacions pel control del poder, posades en boca de les besties, al·ludeixen al comportament huma, d’abans i d’ara.

El Llibre de les besties és una obra narrativa que queda integrada en la setena part del llibre de Felix o Llibre de les meravelles (1287-1289).

Un tractat de política, amb el format de faula, que em sembla de gran valor estetic i moral, amb el que vaig iniciar uns tallers i que, per millor apropar-lo, se’m va ocorre d’adaptar-lo a la forma dialogada. I aixo és el que ofereixo.

Llull va dedicar totes les seves energies a la persuasió, aquest text conserva ínfules per seduir i espero que per convencer.Ramon Llull

Cinta Mulet
Cinta Mulet (Horta de Sant Joan, 1958) viu a Tarragona. És autora dels reculls poetics La saviesa de l’ombra (Concurs de Poesia Martí i Pol del Barcelones, 1999), Paraula de dona (Arola Editors, 2001), Poemes del sud (Arola Editors, 2004), Versets per a cantar a un poble (2004), Poemes, pomes i altres verins (Ajuntament de Tarragona, 2005). El monoleg de poesia escenica Qui ha mort una poeta (Arola Editors, 2007). Aigua dolça (Arola Editors, 2007), recull de poesia infantil, amb imatges de Laura Gual. Continua amb Contrapunt i Amors d’aire & d’aigua (Emboscall, 2007) i Només un fil de llum blanca (Arola Editors, 2011), amb imatges d’Antoni Torrell. El seu darrer treball ha estat A la llar de mi (Curbet.Edicions, 2015).

És coautora dels reculls Erotiques i despentinades, Erato bajo la piel del deseo, o Poemes per a un món millor, entre altres. Ha fet incursions en el camp de la narrativa curta: “Una cobra africana” dintre de Galeria ebrenca i “L’ambigüitat de les fronteres” dintre de La Val de Zafán.

Ha participat en moltes activitats literaries: Taca d’oli, Un tren de poesia, Festival de Sant Cugat, Jornades de traducció a Farrera, Setmana de poesia catalana a Pancevo (Serbia), Veus paral·leles 2015.

Ha estat responsable de l’organització d’actes d’homenatge a diversos autors (M. Merce Marçal l’any de la seva mort, darrer homentage en vida a Gerard Vergés, a Desideri Lombarte, a Espriu, entre altres).

Algunes de les seves poesies han estat traduides al castella, al serbi i al finlandes Altres han estat musicades per Jesús Fuster o les mallorquines M. del Mar Vanrell i Monica López en l’espectacle Llum de llamp. Professora d’EGB i Llicenciada en F. Catalana i Hispanica, treballa en la docencia.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici