Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El port


Pilar Gonzalvo Palacín
Alfredo Gavin Agustí


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
21
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2015
Format:  
12,5 x 15
Tintes:  
Color
Pàgines:  
130
ISBN:  
978-84-94451-11-9
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


El port és un lloc físic on es realitzen les feines dels homes de la mar. Pero com totes les geografies que defineixen i són definides pels poetes, també configura un espai metafísic que transcendeix les circumstancies contingents per elevar-se cap a una idea d’averiguació i coneixement.
Pilar Gonzalvo fotografia el port de Cambrils, pero les seves imatges no són copies fidels de la realitat. Vetllen i desvetllen histories amagades que pertanyen a qualsevol port de la Mediterrania. De fet, aquesta obra traspua quelcom d´intemporal sobre allo que el romans denominaven el Mare Nostrum, no tan sols com a propietat d’un poder dominant sinó, i sobretot, com la proximitat íntima d’una cultura que s’extenia per tots el pobles de la seva ribera. L’obra té una força dramatica incontestable dintre d’un marc massa sovint tenyit de costumisme.
Ambdós, el poeta Alfredo Gavin i la fotografa Pilar Gonzalvo han desenvolupat un moviment creatiu d’una expressivitat vertiginosa en que la paraula i la imatge aixequen una fortalesa i una visió sorprenents.
Pilar Gonzalvo Palacín
Neix a Tarragona el 1969. Viu a Cambrils on passa la seva infancia dibuixant i inventant histories. Les dues passions romanen latents mentre es decanta per la fotografia . Admira i enveja als grans mestres del blanc i negre i s’obsessiona amb trobar la historia que s’amaga darrere de cada imatge. Va veure plorar a un ancia davant d’una fotografia d’Agustí Centelles i va decidir que volia ser fotografa i poder transmetre emocions.

Ha exposat la seva obra en tres ocasions. “Belchite, la memoria de las piedras” (2013) Centre Cultural de Vilafortuny. “A vuelapluma. Estampas salmantinas” (2014) Harri’s Bar Gallery, Cambrils y “Saudade” (2015) Harri’s Bar Gallery, Cambrils.
Alfredo Gavin Agustí
Neix a Riba-Roja d’Ebre el 1957. Des de la publicació del seu primer llibre Ceremonias de paso (1992) ha anat desenvolupant una obra extensa i personalíssima dins la qual esmentarem els següents llibres de poemes : El somni d´un riu i El mirall de la metropoli que pertanyen a la col·lecció La imatge que parla de l’editorial Arola.

La seva obra poetica s’amalgama amb la seva creativitat pictorica en Els castells de la memoria i Un país de bacteris de la col·lecció Dactil.

Dintre de la col·lecció Los soles cuadrados, esta publicant la seva obra en castella amb tres poemaris que ja han vist la llum: El hijo de Clint Eastwood, Palestina, Libro libre i, El rastreador y la sombra.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici