Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Viatjant amb cendres


Natalia Rodríguez


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
28
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2015
Format:  
13,5 x 21
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
226
ISBN:  
978-84-94366-59-8
Preu:  
17 €
Stock:  
Disponible


Viatjant amb cendres és el diari d'un viatge per la memoria d'un escriptor catala exil.liat a la URSS a les acaballes de la Guerra Civil que torna a casa just quan la Perestroika és a punt de fer miques el món que ell havia conegut durant 40 anys. "Un exil.liat de l'exil.li" es definiex a si mateix.

Viatjant amb cendres és també un viatge pel deliri sovietic, pel Gulag de Perm als Urals, per les estrategies extravagants i rocambolesques per sobreviure en el dia a dia d'un regim que sota Stalin arriba al paroxisme de la bogeria, un viatge pel desconcert de finals del segle XX, pels canvis socials i polítics, per l'esfondrament del comunisme.
Pero sobre tot Viatjant amb cendres és el relat minuciós de l'amor d'un home per la seva companya i per la seva llengua. "Jo sóc la meva llengua" diu el protagonista. La llengua com a memoria i consciencia. Viatjant amb cendres és un diari escrit abans de morir, a corre cuita durant els darreres mesos de vida, on Dovstoievsky, Canetti, Pasternak, Maiakovsky, Tolstoi, Molotov, el propi Rilke, Stendhal, Susan Sontag i Pla troben el seu lloc com a referents davant la perxplexitat del present.

I finalmet Viatjant amb cendres és el diari del viatge que fan les cendres de la dona estimada per Rusia, cercant el darrer refugi en el vent de les muntanyes del Caucas, a Derbent, la ciutat més antiga de la URSS, la Porta d'Alexandre el Gran, la Porta de totes les Portes.
Natalia Rodríguez
Nascuda a Tarragona el 22 de setembre del 1967, periodista i trotamóns. Ha viscut a Vielha, Barcelona, Brussel·les, Roma i Skopje. Va treballar durant 10 anys a la Comissió Europea i és col·laboradora habitual del Diari de Tarragona i el diari brasiler O Estado de Sao Paulo. Ha participat en la redacció dels dos volums Designing News de l’editoral Sol90. Viu a Tarragona i a la Renfe... Aquesta és la seva primera novel·la i el seu primer assaig, tot en un mateixa narració.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici