Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   L’hort de les oliveres
Una opera de Catalunya

Narcís Comadira


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
139
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
febrer 2015
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
120
ISBN:  
978-84-94366-53-6
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


«Imaginin una gran casa pairal als afores de Riudejoncs de les Arenes. Al costat de la casa, construida dalt d’un turonet, més enlla del jardí, ara tot florit de lilas, comença el conegut com a l’Hort de les Oliveres. Són dotze hectarees plantades d’oliveres, que baixen suaument. La casa i l’Hort de les Oliveres són enmig d’una gran finca, amb bosc, conreus i erms. Al fons, lluny, es veu el mar. És Dijous Sant. La tarda cau lenta i perfumada. El vespre arriba.»

En aquest context —amenaçat per maquines excavadores, inversions immobiliaries estrangeres i tropells de turistes opulents desitjosos d’instal·lar-hi segones i terceres residencies— el disgregat nucli familiar dels Bofill es retroba com sempre durant les dates assenyalades, ara marcat per la recent mort del pare i encara trastocat pel seu llegat. A pesar que els membres de la família ja no viuen entre aquelles parets, no els resultara facil posar-se d’acord sobre la decisió que cal prendre en relació amb el patrimoni heretat, si és millor vendre-se’l o preservar-lo, i sobretot a quin preu —amb quin cost— estan disposats a desprendre’s dels signes centrals de la seva identitat.

L’Hort de les Oliveres deixa sentir el perfum de tres textos fundacionals de la cultura occidental —Hamlet, L’hort dels cirerers i la litúrgia de Dijous Sant— per acostar-se amb molts interrogants i poques respostes al progressiu desarrelament d’un poble costaner banyat per la mar Mediterrania.
Narcís Comadira

La poesia ha ocupat la major part dels esforços artístics de Narcís Comadira, que també ha conreat altres gèneres literaris i ha traduït alguns grans títols de la poesia universal, com els Cants de Giacomo Leopardi, a més de dedicar-se amb regularitat a la pintura. 
Entre les seves importants incursions en l’escriptura teatral, cal destacar peces com La vida perdurableL’hora dels adéusEl dia dels mortsUn oratori per a Josep Pla o Al cel, així com la traducció de grans textos dramàtics com La gran il·lusió d’Eduardo De Filippo, Les tres germanes d’Anton Txèkhov o Els gegants de la muntanya de Luigi Pirandello.
L’any 2003 va publicar Formes de l’ombra (1966-2002), una antologia que recollia la major part de la seva producció poètica. Posteriorment, ha publicat els llibres de poesia Llast (2007) i Lent (2012), el qual va rebre el Premi de la Crítica Serra d’Or.Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici