Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   L’eclipsi


Paco Zarzoso
Albert Arribas (traducció)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
125
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2014
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
84
ISBN:  
978-84-94259-86-9
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Leonor i Carla decideixen casar-se al jardí de la casa de la família de Leonor, tot coincidint amb un esdeveniment astronomic: un eclipsi total que enfosquira la Terra durant uns minuts, pero que al mateix temps il·luminara el futur amorós de la parella.
La intenció és que les casi l’alcalde de la ciutat, un vell amic de Ramon, pare de Leonor i company de caceres. Pero a conseqüencia d’un contratemps judicial, l’alcalde no podra oficiar la cerimonia i al seu lloc haura de casar-los l’únic regidor disponible en aquesta urgencia: el de cementiris. Aixo obligara a traslladar el casament dels jardins de la residencia de Leonor als jardins de la necropoli municipal amb totes les conseqüencies que aquest fet portara a les núvies i als seus convidats.
L’eclipsi determina també el desenvolupament de la música. L’alegria i la lluminositat de l’hora de l’Angelus en que comença l’opera, s’anira esvaint amb l’arribada de la penombra. La desaparició del sol fara apareixer els moments més foscos d’una partitura que explorara també els racons més tenebrosos de cada personatge, fins que el retorn de la llum recuperi l’alegria i la comedia final.
Paco Zarzoso
Paco Zarzoso (Port de Sagunt, 1966)
Paco Zarzoso ha escrit més de vint peces teatrals, entre les quals destaquen Umbral (1996, premi Marqués de Bradomín), Valencia (Grec, 1997), Ultramarins (1999, Premi Ciutat de Barcelona), Arbusht (Teatre Lliure, direcció Alex Rigola), El mal de Holanda (2008), El alma se serena (2009) i Hilvanando cielos (Teatro San Martín de Buenos Aires i Centro Dramático Nacional, 2011).
També ha treballat com a director teatral i com a actor. És fundador, junt amb Lluisa Cunillé i Lola López, de la Companyia Hongaresa de Teatre.Albert Arribas

És dramaturg, director escènic i traductor teatral. Entre els seus darrers treballs com a dramaturg destaquen l’espectacle de creació Sala de miralls, a partir dels últims dietaris de Feliu Formosa, en col·laboració amb Esteve Miralles (Teatre Nacional de Catalunya, 2014); El cant de la gorgona (La Seca – Espai Brossa, 2013) i l’espectacle de creació Si Déu és bellesa, la bellesa existeix?  (Un intent d’aproximació teorèticopràctic a la noció variable de significat estètic en la vida i obra del pintor finlandès Vilho Lampi a partir de les obres conservades al museu de Liminka), amb Alícia Gorina i Sílvia Delagneau (Festival Grec, 2013).Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici