Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El peix Pedra


M. Angels Ollé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2014
Format:  
21 x 21
Tintes:  
Color
Pàgines:  
28
ISBN:  
978-84-94246-98-2
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Aquesta historia va passar molt abans que a la terra hi haguessin besties i molt abans que se hi passegessin el homes.
Pero si és una historia tan vella que va passar molt abans que els mateixos homes, si no hi havia homes, com podem saber aquesta historia? Per que les histories es poden explicar de moltes maneres, amb paraules, amb dibuixos, amb sorolls, gestos, amb lletres, i la historia que ara llegireu esta dibuixa en un tros de pedra, com si amb un punxó ben fi haguessin fet un gargot al damunt d’una pedra de les canteres que hi han entre Alcover i Mont-ral.
El picapedrers d’Alcover no paren de treure pedra, pero no totes les pedres són iguals, en surten grans. i altres més petites, i de tan en tant se’n troba alguna que té senyals, com unes marques.
D’aquestes pedres dibuixades els savis en diuen fossils, les estudien i les guarden en els museus per que son el que queda els animals i plantes que varen viure fa molts i molts anys, i van ser el primers que van viure a la Terra.
I així va ser com mirant i mirant una pedra i estudiant la formació de la terra que vam descobrir la seva historia
M. Angels Ollé
M. Angels Ollé va néixer a Sant Sadurní d’Anoia (a la comarca de l’Alt Penedes) el 1937. És llicenciada en Filosofia i Lletres en l’especialitat de Pedagogia. Té quatre fills i ja és avia de tres néts.
La seva vida professional la va dur a treballar a l’Escola Talitha de Sarria, on hi havia un equip de mestres (entre els quals hi havia Marta Mata) que han estat puntals en els moviments de renovació pedagogica que naixien en aquells moments a Catalunya. Així, ja que no hi havia llibres per fer escola en catala ni material didactic, va començar a escriure llibres d’iniciació a la lectura i llibres de coneixement que van ser editats per La Galera. Per tant, la motivació de M. Angels Ollé per començar a escriure va ser a partir de les necessitats reals de l’escola.
Va anar a viure a Reus l’any 1965 i, junt amb altres mestres, funda l’Escola Mowgli amb el proposit de fer una escola activa, oberta a tothom. Compagina la docencia amb la creació literaria i fa cursos sobre l’analisi del conte i sobre el món del llibres en els seus diversos aspectes. Actualment és professora titular de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Les seves creacions van dirigides al públic infantil i juvenil. També ha fet molts treballs per a llibres de text destinats a Educació Infantil. Ha rebut el Premi Crítica Serra d’ Or de contes, l’any 1994, per “Un conte sense cap ni peus”. Fa col·laboracions habituals en mitjans de comunicació i en revistes especialitzades com In-fan-ci-a, Faristol, Perspectiva Escolar, Comunicació Educativa i Cavall Fort.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici