Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Gaspara i jo
Sobre l’amor. Retrat oval de Gaspara Stampa amb in

Susanna Rafart i Coromines


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
febrer 2011
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
152
ISBN:  
978-84-92839-95-7
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


Una ciutat, una poetica, una dona. O una dona, una poetica, una ciutat. I també el mirall que provoca la visió, en el present, d’una altra ciutat, d’una altra dona i d’una altra poetica en el joc sempre clarivident de les correspondencies. Venecia i Barcelona, Gaspara Stampa i l’autora que signa el llibre, la poetica de l’amor i l’amor poetic.
Gaspara i jo és un llibre de no ficció, en la frontera de la teoria poetica, la traducció, el comentari, el llibre de viatges i la vida. Es tracta d’una obra oberta, de creació, que s’inspira en escassos models anteriors, d’entre els quals fóra bo de recordar el volum de Maria Angels Anglada, Paisatge amb poetes, pero també, i només a tall d’exemple, les lectures radiofoniques de Franco Fortini sobre el Tasso a Dialoghi col Tasso o el dietarisme de viatges de Joseph Brodsky a Marca de agua. Llibre escrit en els marges de la traducció, l’autobiografia i el biografisme literari, la poetica i la construcció de l’amor des de la llegenda i cap a la realitat.
L’evocació lliure d’una figura com la de Gaspara Stampa (1523-1554) i la recreació asistematica dels seus versos, tot navegant en el seu cançoner sentimental, produeixen meandres i notes al marge, més dúctils dins l’errancia del dietarisme que no pas de l’assaig poetic.Susanna Rafart i Coromines
Susanna Rafart i Corominas va néixer a Ripoll l’any 1962 i viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Filologia Hispanica i en Filologia Catalana per la Universitat Autonoma de Barcelona. És catedratica d’ensenyament secundari i compagina aquesta tasca amb la crítica a diversos mitjans.
Com a poeta, ha publicat els llibres de poemes Pou de glaç (2002), Premi Carles Riba 2001. Retrat en blanc (2004), Baies (2005), Premi Cavall Verd i L’ocell a la cendra (2010). És autora d’un Diccionari de la rima (1999) i la seva obra ha estat traduida a l’angles, l’italia, al grec, a l’eslove, al búlgar i al frances. L’any 2005 es va editar Pou de glaç en edició bilingüe a Italia (Milano, 2005). És autora del llibre de narracions La pols de l’argument (2000), La inundació (2003, Premi de la Crítica Serra d’Or) i els contes Les tombes blanques (2007, Premi Qwerty al millor llibre de relats de l’any). En prosa dietarística ha escrit Un cor grec (2006).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici