Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   The Hamlet’s circus


Toni Martín


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
14
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2010
Format:  
22 x 14,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
64
ISBN:  
978-84-92839-41-4
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


“No hi ha mirall que reflecteixi millor la imatge d’un home que les seves propies paraules.” Aquests mots, dits pel filosof i humanista valencia Joan Lluís Vives a mitjan segle XVI, sintetitzen clarament la necessitat que em va empenyer a escriure aquest text. Situada en un circ en plena decadencia, la peça planteja la dificultat que suposa canviar les regles inamovibles d’un joc del qual ens és impossible fugir.
Com puc canviar el meu món, el meu públic, el meu circ quan els parametres que regeixen el meu habitat es basen en elements tan febles com l’audiencia, les xifres o el perillós regust de l’exit? Si allo que veig o el discurs que escolto no m’agrada com puc esborrar del mirall la meva imatge? Preguntes com aquestes duen el nostre protagonista a l’abisme. Una tria sempre suposa una renúncia. Una manera honesta de qüestionar-se allo que fem o allo que som. Una decisió sensata que ens defineix i que ens compromet amb el món. Participar-hi o no. Jugar o sortir-se’n. Ser o no ser. Aquest és el veritable dilema dels nostres dies.Toni Martín
Toni Martín (Premia de Mar, 1970). Llicenciat en dramatúrgia i direcció escenica per l’Escola Superior d’Art Dramatic (Institut del Teatre), ha realitzat diversos cursos d’escriptura dramatica a la Sala Beckett de la ma de Jose Sanchis Sinisterra. L’autor comença la seva trajectoria professional com a ajudant de direcció de la ma de directors com Lluís Pasqual, Sergi Belbel, Carme Portaceli, Rosa Novell, entre d’altres... La seva inquietud i el seu compromís com a creador l’han portat a interessar-se pel teatre social i a iniciar un projecte per acostar els classics a interns penitenciaris per tal de reflexionar, mitjançant el treball de creació, sobre els seus propis conflictes.
Dins el seu bagatge com a autor teatral cal destacar textos com Canvis (1995), Buits (1997), The Hamlet’s Circus (2004) i Fairy (2007), obra escrita conjuntament amb Carme Portaceli i per la qual va guanyar el premi MAX de les Arts Esceniques com a millor text en llengua catalana.
Creador i director dels Premis Butaca de teatre i cinema de Catalunya, conjuntament amb Gloria Cid, Martín compagina la seva tasca de dramaturg i director d’escena amb la crítica teatral.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici