Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Plantant cara al sistema, sembrant les llavors del canvi
Els Moviments Socials al Tarragones (1975-2010)

Marc Suanes Larena


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2010
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
288
ISBN:  
978-84-92839-27-8
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Aquest treball vol obrir una oportunitat per a coneixer quins han estat els moviments socials més importants que han existit i existeixen al Tarragones: els seus ideals, les seves activitats, quin ha estat el seu desenvolupament, quines persones han participat, com s’han relacionat i quins han estat els problemes més habituals. No vol ser una descripció exhaustiva de totes les associacions i col·lectius que hi ha hagut a la nostra comarca. Molts moviments socials són de curta durada, apareixen en moments puntuals, aprofitant una conjuntura concreta, i quan el problema s’ha solucionat o no hi ha un relleu generacional, aquests desapareixen.
Iniciar aquest treball a partir de 1975, se centra en el fet que, amb la mort del dictador, un conjunt de moviments socials surten a la llum amb l’ideal d’aconseguir una nova societat, en un moment on veuen possible la revolució. La data de conclusió del treball, tot i que s’assenyali el 2010, és més indefinida per diversos motius. Alguns dels moviments han desaparegut o ja han fet el seu itinerari. D’altres, en canvi, encara estan en actiu per la qual cosa el seu estudi en profunditat encara no és possible ja que ens falta més perspectiva historica.
El llibre s’emmarca en el context geografic del Tarragones, tot i que inevitablement es parla de moviments d’altres comarques del Camp de Tarragona per la seva interrelació. La ciutat de Tarragona centra gran part del treball com a espai físic on es desenvolupen la majoria dels col·lectius, tot i que les persones que el formen provinguin d’altres municipis.Marc Suanes Larena
Marc Suanes Larena (Tarragona, 1981) Llicenciat en Historia per la URV, ha realitzat també el Master en Estudis Culturals Mediterranis per la mateixa universitat i ha sigut becari del Congrés de la Batalla de l’Ebre del 2008.
Membre de l’Ateneu Llibertari Aloma i de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, ha participat en diversos moviments socials i associatius de Tarragona de manera especialment activa. Ha format part del col·lectiu d’estudiants Activitat de la URV, l’MRG, el Casal Popular Sageta de Foc, l’Assemblea per l’Habitatge Digne, el CSOA La Colomera, etc. Ha col·laborat en la creació i redacció de la Revista contrahegemonica La Panerola, ha escrit articles a la revista Paraules per la Pau i la redacció del llibre sobre els 25 anys de l’IES Campclar. També ha treballat en el món de l’educació en el lleure com a voluntari a l’AEiG Alverna i a la Demarcació de Tarragona pertanyent a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici