Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Fulles de llorer


Roser Guasch Bea


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
35
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
64
ISBN:  
978-84-92408-96-2
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


El poemari Fulles de llorer tanca el cicle iniciat amb el primer publicat per l’autora en aquesta mateixa editorial: L’amistat de les pedres, d’ara fa deu anys. La mirada atenta sobre el paisatge del primer es transforma en un plany no dit per la desaparició de referents propers en aquest segon. Camins de terra, marges, arbres molt vells, ara deixen d’existir. El paisatge que anomenavem sempre desapareix, i amb ell les paraules que feiem servir. La reconstrucció de la masia del Molinet suposa, pero, un gest d’esperança: “Parlo d’un molí que va ser./ D’una cuina de rajoles blaves./ D’un cup que reposa. D’aquesta terra triada,/ on sempre m’acull una casa”. Una masia d’abans del segle XIII que guarda, entre passadissos d’aigua i pedres de molí, a tocar de les vinyes, la memoria ben arrelada. El llorer que hi viu al costat ho sap. Els versos d’aquest llibre, com les fulles d’aquest llorer, testimonien l’herencia d’un tresor silenciat.
El llibre es divideix en tres parts. La primera, El Molinet, descriu l’indret d’aquest toponim situat al municipi de Banyeres del Penedes. Es tracta de la masia d’on provenen els avantpassats de l’autora. La segona part, Marges caiguts, posa de manifest l’atac injust i insalvable que pateix el nostre entorn natural més proper. I la tercera part, Petxines fossils, és un recorregut esperançador a través de camins antics, records d’infantesa i espais oberts. Noms i pedres s’uneixen en aquest llibre, que s’ha fet i refet al ritme de les obres de recuperació del Molinet.
Roser Guasch Bea
Nascuda a les Masies de Sant Miquel, Banyeres del Penedes, el 1969, resideix a Tarragona. És filologa. Professora de secundaria. Ha publicat: L’amistat de les pedres (1999) (Premi Miquel Martí i Pol, 1998), Lliris de mar (2000) (Tercer premi Joan Duch, 1999), Plena de tu (Ed. Trujal) (2003), La terra del record (2005), Cambrils, espais per a la calma (2007), i Fulles de llorer (2009).
També és autora d’articles de crítica literaria i estudis d’investigació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici