Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   A flor de pell


Francesc Orenes i Navarro


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
34
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
88
ISBN:  
978-84-92408-87-0
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Amb el poemari A flor de pell el lector té a les mans un conjunt de poemes formalment clars, directes i intel·ligibles. El poeta no és un estilista, ni un virtuós de la forma. Sacrifica el fons a la forma, sense deixar de tenir cura, pero, en la musicalitat del vers i en la bellesa dels mots. No s’obsessiona, pero, en el conreu de la forma, ni cau en l’heretgia culteranista. Sap que vol dir, i sense enfarfegar-se verbalment ni recrear-se en mots obscurs, comunica el seu missatge d’una manera nítida i transparent. Un exercici, cal reconeixer-ho, poc freqüent en el nostre escenari poetic on, molt sovint, l’afany d’esdevenir formalment críptic és una mascara estetica, més que no pas l’expressió d’una anima complexa. La poesia de Francesc Orenes és una poesia vitalista i que transmet desig de viure, poesia catartica, purificadora; poesia introspectiva. També es pot qualificar la poesia d’Orenes de filosofica, perque en ella hi ha una meditació lírica sobre l’existencia humana, sobre les opcions fonamentals, el do de la natura, la riquesa insondable de l’amor, el caracter efímer i caduc dels nostres projectes i esperances, el dolor, com etern obstacle que, una i altra vegada, fa acte de presencia en les nostres existencies. No és, tanmateix, una poesia existencialista, ni una lírica abocada al desencís de la mort; tampoc no és una poesia de la nostalgia. El poeta no es recrea melangiosament en un record ja passat, ni en l’enyorança d’un paradís definitivament perdut. No hi ha recança, no hi ha desesperació, no hi ha mirada enrere.Francesc Orenes i Navarro
Francesc Orenes i Navarro (Barcelona, 1940) realitza estudis de filosofia i Teologia. Més tard es gradua per l’Escola de Disseny Elisava i es llicencia i doctora per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, centre en el que és professor des de l’any 1981.
L’entrada de Francesc Orenes en el món de l’exlibrisme s’inicia el 1983 amb la investigació «Els ex-libris Renart: una visió de l’exlibrisme en el marc del Modernisme», reeixidament presentada com a tesi doctoral l’any 1987 a la Facultat de Belles Arts. Entre el 1989 i el 1991, becat per la Caixa de Catalunya, realitza l’estudi «Guia-Directori d’artistes catalans contemporanis d’exlibris». L’any 1989 funda l’Associació Catalana d’Exlibristes —quarta a Catalunya dedicada al tema en el que va de segle— de la que n’és president.
En l’actualitat, Francesc Orenes, que continua impulsant el tema des de la investigació i la creació d’ex-libris, dirigeix la revista EX-LIBRIS, única en el seu genere en l’Estat, i col·labora en diferents publicacions europees especialitzades sobre el tema alhora que també és assidu col·laborador d’Ex-libris: Encyclopaedia Bio-biliographical of the Art of the Contemporary Ex-libris, que edita el portugues Artur Mario da Mota Miranda. des del 1989, en el seu haver s’hi compten vint-i-sis exposicions generals o específiques sobre ex-libris i la celebració de dos concursos internacionals: «L’Esport en l’ex-libris», l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics, i «Ex-libris per al segle XXI», l’any 2000.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici