Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Eixida al sostre


Vicenç Viaplana
Ester Xargay


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
26
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2009
Format:  
12,5 x 15
Tintes:  
Color
Pàgines:  
72
ISBN:  
978-84-92408-86-3
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


El llibre Eixida al sostre combina dues practiques, l’artística i la literaria, que s’hi conjuguen tot partint de les mateixes premises estetiques.
El que s’hi diu és que aquesta poesia és com l’art: el sentit hi apareix com a recerca, en un procés obert pel mateix acte d’escriptura, més que no pas com a punt de partida, o origen, de l’acte de creació. El sentit ja no es considera previ a l’escriptura (com si calgués tenir quelcom a dir que, després, l’escriptura representaria), sinó que hi apareix com a conseqüencia inevitable de l’acte d’escriptura (escriure genera sentit), del traç, de les composicions que generen formes. Aquesta permutació permet de concebre una literatura, un art, no ja com a imitació de la realitat (és a dir, supeditat a una ideologia de la representació), sinó com a creació d’una realitat textual, visual, més propera als mots, a les formes, que no pas a les coses.Vicenç Viaplana
Vicenç Viaplana (Granollers, 1955) pertany a la generació dels conceptuals catalans que van iniciar la seva trajectoria a principis dels anys setanta. Va formar part del grup d’artistes de la mítica Galeria G de Barcelona, i actualment la seva obra s’exposa periodicament a la Galeria Carles Taché. El seu treball, basat en la idea i el discurs més que no pas en les divagacions estetiques, transgredeix constantment estils i tecniques, les quals són només eines, assegura l’artista, per situar-nos constantment davant del dubte, dels límits i del buit.
Ha exposat en nombroses galeries nacionals i internacionals, i la seva obra forma part d’importants col·leccions d’art contemporani. Té una llarga trajectoria com a dissenyador.Ester Xargay
Ester Xargay (Sant Feliu de Guíxols, 1960). Escriptora i videoartista, combina aquestes dues practiques amb videorecitals, exposicions i concerts en que col·labora amb músics i artistes. Ha publicat els llibres de poemes Eixida al sostre (amb imatges de Vicenç Viaplana), Aürt, Salflorvatge (amb dibuixos de Mariona Milla), Trenca-sons, Darrere les tanques (amb dibuixos de Andrés Hispano), les plaquettes Els angels soterrats, Les flaires del galliner (amb imatges de Pere Noguera), Volts en el temps, Ainalar (amb imatges de Roser Bover) i Éssera ponent. I, coescrits amb Carles Hac Mor, els llibres Un pedrís de mil estones, Epítom infranu o no, Tirant lo Blanc la, Amor lliure, ús i abús, Zooflexia (amb dibuixos de Mariona Milla) i Fissura (amb imatges de Nora Ancarola i Marga Ximenez). Ha traduit amb Carles Hac Mor, Adrian, Todorov, Pascal i Queneau, entre altres. Col·labora al diari Avui i en revistes d’art i de literatura. Ha realitzat, amb Carles Hac Mor, el DVD-ROM Sextina al microscopi, i amb Adolf Alcaniz, Carles Hac Mor i Barbara Held, el CD-Rom Paraparemies… (Premi de creació audiovisual de Navarra, 1999), i a BTV (Barcelona Televisió), videopoemes i documentals, un dels quals va rebre el Premi Espais a la Crítica d’art. Té cura de Barcelona Poesia, juntament amb David Castillo, i de Poesia als Parcs, cicle de poesia als Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, juntament amb Carles Hac Mor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici