Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Oblidar Barcelona


Carles Batlle


  
Temàtiques:  
Premis:  
Premi Born 2008
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
61
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2009
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
152
ISBN:  
978-84-92408-71-9
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Oblidar Barcelona presenta un seguit de “vides creuades” a la ciutat de Barcelona: una noia japonesa, dos professors de filosofia, l’encarregat d’un súper pakistaní, una pintora finlandesa, una interventora de “La Caixa”, dos estudiants... Els personatges, aparentment independents de bon principi, guarden curiosos lligams entre ells. Hi ha una estranya desaparició que els sacseja i els turmenta. I tots plegats semblen fascinats per aquest fenomen tan antic i tan oblidat que és explicar la realitat a través dels contes.
“En un crític moment d’inflexió entre allo caduc i allo que neix, una proposta valenta capaç de qüestionar les visions socioculturals estereotipades d’una ciutat ja inexistent; una aposta per obrir solcs a través de la ficció a les noves realitats. Cal fer trencadissa dels gerros antics i dispersar-los arreu perque serveixin de fonament a la cultura que sorgeix. Uns personatges profundament infeliços que pel camí de la mentida instituida han perdut els valors humans més basics. Els conflictes generacionals, de relació de parella i interculturals s’entrelliguen dins un mateix espai urba, que esdevé protagonista, on la diversitat de veus pugnen per ser escoltades.” (Acta del jurat del XXXIII Premi Born de Teatre. 2008.)Carles Batlle

Carles Batlle (Barcelona, 1963). Les seves obres dramàtiques —traduïdes a més d’una desena de llengües— han estat estrenades i publicades en diversos països d’Europa i Amèrica. També han obtingut diferents guardons (Ignasi Iglésias, SGAE, Born, Recull o Octubre, entre altres). Com a novel·lista, ha publicat la trilogia fantàstica Kàrvadan.Com a assagista, entre altres, Adrià Gual (1891-1902): per un teatre simbolista (premi Crítica Serra d’Or) i, recentment, El drama intempestiu. Per a una escriptura dramàtica «contemporània». Ha estat director de l’Obrador de la Sala Beckett (2003-2009) i de la seva revista (Pausa.),imembre del consell assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2005). Actualment, és professor a l’Institut del Teatre i a la Universitat Autònoma. També és director de publicacions i de serveis culturals a l’Institut del Teatre i de la revista Estudis escènics.Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici