Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Versos de vi novell


Enric Maass
Teresa d’Arenys


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
30
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2009
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
80
ISBN:  
978-84-92408-66-5
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


Aquest poemari va ser escrit entre els anys 1976 i 1979. I encara que els hagi revisat i hi hagi introduit diverses modificacions óo que fins i tot hi hagi afegit algun sonetó la poeta ha intentat ser fidel a la posició vital de joventut. Són poemes de recerca i experimentació, i el fet de donar-los a coneixer indica que són vistos com una concreció important en la trajectoria de líescriptora.
Teresa d’Arenys participa de la concepció de l’art, de la poesia, com a expressió pura de moments donats, intensos. Poesia com a expressió breu d’una altra realitat més fonda, alada o soterrada, que el poeta, la poeta, agafa al vol, que li és donada. D’aquí se’n deriven, és clar, altres aspectes més prosaics que Teresa d’Arenys ha portat a les darreres conseqüencies; n’és un l’escriptura lenta i pausada o la dilació sine die per publicar, perque l’objectiu és un altre i prou més ambiciós. La inscripció en la tradició, la creació d’imatges propies, la propia cerca, feta, en aquests poemes, de desintegració del racional a favor de la incertesa, l’evasió, la provisionalitat. Aquests i altres valors en una utopia de país que es materialitzava en els anys setanta.
Les obres d’Enric Maass, pintor de llarga trajectoria, permeten una nova lectura sobre el llibre. Els originals són fets amb tecnica mixta que aplega principalment ou, aquarel·la i tinta xinesa. Les il·lustracions mostren l’ambient en que vivien artista i poeta durant aquells anys, també la complicitat en el procés, el viatge en companyia.Enric Maass
Enric Maass Cerda (Sttutgart, 1942). Fill de l’aquarel·lista i antiquari barceloní Emili Maass -descendent d’una nissaga de pintors i gravadors berlinesos per línia paterna, i nét del dega dels fotografs Emili Napoleon per la materna-, neix i creix en un ambient artístic, amb pinzells en comptes de joguines a les mans. A l’edat de nou anys ja freqüenta l’Escola del Treball sota la tutela del mestre Lahosa, i als catorze ingressa a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi. El 1963 és el membre més jove del I Ciclo de Arte de Hoy, el grup avantguardista fundador del Concurs Internacional de Dibuix Joan Miró. Tota la vida s’ha dedicat exclusivament a la pintura.Teresa d’Arenys
Teresa d’Arenys, pseudonim de M. Teresa Bertran Rossell (Arenys de Mar, 1952), és autora dels reculls poetics: Aor (Premi Amadeu Oller 1976), Onada (1980) i Murmuris (1986); de la traducció Dos requiems de Rainer Maria Rilke (1997) i de les adaptacions de poesia tuarega La requesta i el refús (1996) i Tuareg. Cants d’amor i de guerra de l’Ahaggar (1999). El 2000 publica una primera novel·la, El quadern d’Agnes Sola, i el mateix any concedeixen el Premi de Reconeixement a la Creació Poetica Cadaqués a Quima Jaume al llibre Cants d’amor i de guerra de l’Ahaggar.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici