Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Pinzellades de llum
Sobre la Cerdanya

Carles Duarte i Montserrat
Kim Castells


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
febrer 2009
Format:  
21 x 30,7
Tintes:  
Color
Pàgines:  
82
ISBN:  
978-84-92408-57-3
Preu:  
28 €
Stock:  
Disponible


El poemari Pinzellades de llum reuneix poemes de Carles Duarte i fotografies de Kim Castells. Estructurat en 5 parts (Crepuscles, El gest del temps, Camps vellutats, Hivern i De nou, la llum) aquest llibre ens ofereix una mirada artística sobre diferents aspectes del paisatge de la Cerdanya.

Carles Duarte i Montserrat
Carles Duarte (Barcelona, 1959) és poeta i lingüista. La seva poesia, en que es fan presents el paisatge i les referencies culturals del Mediterrani, té com a temes centrals la tendresa, el somni i l’oblit. La seva obra ha merescut els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell, Crítica “Serra d’Or” i el de la Crítica Catalana. És cavaller de les Arts i les Lletres de la República francesa i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat una trentena de llibres de poesia, entre els quals destaquen El somni (2000), El silenci (2001), El centre del temps (2003), Tríptic hebreu (2004), Els immortals (2004) o Alba del vespre (2013). La seva poesia ha estat recopilada a S’acosta el mar. Poesia 1984-2009 (2010). S’han publicat llibres de la seva poesia traduits al castella, al frances, a l’italia, al romanes, a l’islandes, a l’alemany i a l’hebreu i han aparegut també traduccions de poemes seus a l’angles, a l’arab, al grec, al portugues, a l’asturia, al cors o al sard. La seva poesia ha estat inclosa a l’Antologia de poetes catalans de Riquer, Grilli i Sansone, a l’antologia Non a la guerre, a l’Antología de la poesía catalana actual publicada a Buenos Aires, a Paraula encesa, antologia de poesia catalana dels últims cents anys, a Trentaquattro poeti catalani per il XXI secolo, a Poeti spagnoli contemporanei, a 20 del XX. Poetas catalanes, publicat a Mexic i a Medio siglo de oro. Antología de la poesia contemporania en catalán. L’any 2015 es va publicar a França el llibre de Jad Hatem La Lumiere, le Poeme, la Mort. Sur Duarte et Vinyoli, que l’any 2016 s’ha editat en catala amb el títol La llum i la mort en la poesia de Carles Duarte i Joan Vinyoli. Ha col·laborat amb pintors, fotografs, escultors, músics. Amb Kim Castells ha publicat Primavera d’hivern (2002) i Pinzellades de llum sobre la Cerdanya (2009). Com a lingüista ha treballat amb els professors Joan Coromines i Antoni M. Badia i Margarit i ha publicat llibres de lingüística historica i de llenguatges d’especialitats.
Kim Castells
Kim Castells Venosa. S’inicia com a autor fotografic el 1978 i publica el seu primer llibre el 1981. Des d’aleshores i fins avui, és un dels fotografs amb més llibres els publicats. La col·laboració amb autors literaris com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Joan Brossa, Lluís Racionero, Marius Carol, Lluís Permanyer, Carme Riera, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, Ana Puértolas, Xavier Benguerel, Lluís Carandell, José Antonio Labordeta, Mariano Gomá, Jep de Montoya, Miquel Desclot, Salvat-Papasseit, Joan Bellmunt, Carles Duarte, Raimon Panikkar, Gonzalo de Berceo… ha contribuit a establir un llenguatge magic i de gran bellesa, el de la paraula i la imatge. Ja fa temps que Kim Castells va fer realitat aquell vell lema d’«escriure amb llum» que és el significat etimologic del terme fotografiar. Les seves obres així ho demostren.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici