Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l’ebre catala, cronista de l’exili


Enric Balaguer
Francesc Foguet
Xavier Ferré
Ramon Marrugat
Núria Grau
Sam Abrams
Xavier Garcia i Pujades


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
16
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2008
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
200
ISBN:  
978-84-92408-45-0
Preu:  
21 €
Stock:  
Disponible


En aquest volum es presenten les set ponencies del seminari Artur Bladé Desumvila, que va tenir lloc del 20 al 24 de novembre de 2007 a la Casa de la Generalitat a Tarragona.
Artur Bladé i Desumvila (Benissanet 1907 – Barcelona 1995) va conrear la narrativa i l’assaig i va fer incursions en la poesia i el periodisme. Personalitat autodidacta de les nostres lletres, republica i catalanista, es va exiliar al final de la guerra civil a França (1939-1942) i a Mexic (1942-1961), on va elaborar literariament els records de la guerra i de l’exili, les converses mantingudes amb Pompeu Fabra, Antoni Rovira i Virgili i Francesc Pujols, així com la vida al seu poble i comarca natals. Va publicar també diversos volums d’historia, va escriure ampliament a la premsa catalana i va iniciar una llarga serie de dietaris, anomenats Viure a Tarragona, que abasten la cronica dels deu últims anys del franquisme i els pimers de la transició.Enric Balaguer
Enric Balaguer (el Castell de Guadalest, 1959) és assagista i professor de literatura a la Universitat d’Alacant. Ha realitzat nombrosos treballs sobre autors com Josep Palau i Fabre, Joan Fuster, Joan Salvat-Papasseit, Joan Puig i Ferreter, Merce Rodoreda o Quim Monzó.
 En el camp de l’assaig, ha escrit: Paper reciclat (1995) un recull d’assajos sobre temes diversos; Ressonancies Orientals. Budisme, taoisme i literatura (1999); Fulls de ruta (2002) una antologia de columnes periodístiques; Contra la modernitat i altres quimeres. Nou assaigs sobre el segle XX (2002) i La totalitat impossible (2006), premi d’assaig de la Generalitat Valenciana.
Francesc Foguet
Professor de literatura catalana a la UABXavier Ferré
HistoriadorRamon Marrugat
FilolegNúria Grau
Filologa i editoraSam Abrams
Professor de la UOC
Xavier Garcia i Pujades
Xavier Garcia i Pujades (Vilanova, 1950) ha conreat la literatura ecologica, biografica, historica i cultural catalanes. Ha col·laborat, com a periodista, en la majoria de mitjans de comunicació de Catalunya i, com a assagista, ha publicat prop d’una trentena de volums, els darrers dels quals són: “Catalunya també té sud” (1997) i “Memoria de la Catalunya Nova” (2001), a edicions Flor del Vent; “Historia i cultura local a Catalunya al segle XX” (Edicions El Medol, 2001), “Dietari d’anar passant” (Columna, 2002), “Greenpeace, pau verda per al món” (Ed. Ciutat Vella, 2003) i “Catalunya es revolta” (Angle Editorial, 2003). Va ser redactor de l’”Avui” (1976-1992), cofundador del Col·lectiu de Periodistes Ecologistes de Catalunya (1977-1981) i actualment escriu per a “El Punt”, “El Triangle” i en altres mitjans.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici