Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Mars de gespa/La finestra/Sota terra


Ignasi Garcia Barba


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
55
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
160
ISBN:  
978-84-92408-40-5
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Mars de gesta tracta l’encontre de dos jubilats en una area de servei de carretera en l’epoca estiuenca. Un d’ells, l’Alvar, ha estat abandonat per la seva família en aquest lloc. L’altre, el Faustí, aprofita la parada per fugir de la seva família i iniciar una nova vida lluny d’ells. Per a un, la nova situació és desesperada i frustrant. Pero per a l’altre és un alliberament.
La finestra, obra guanyadora del premi Buero Vallejo, és un monoleg on la Berta, una guia turística, porta turistes d’alt poder adquisitiu a fer un tour en un pis buit i ple de runes d’una ciutat en guerra. L’agencia que ha preparat el tour esta especialitzada en aquesta mena de tours: visites a camps de refugiats, camps de mines, fosses comunes, afusellaments... a les quals els clients responen amb entusiasme i satisfacció.
Sota terra ens explica l’obsessió d’una filla per trobar el cos del seu pare, que sospita que va ser mort i enterrat, durant un conflicte civil, als afores del poble on ella viu, i que no va fugir a l’estranger com pensa tothom.
Ignasi Garcia Barba
Ignasi Garcia i Barba (Barcelona, 1964) és autor teatral, guionista i director escenic.

Llicenciat en Historia de l’Art per la Universitat de Barcelona i en Art Dramatic per l’Institut del Teatre de Barcelona, ha assitit a nombrosos Seminaris de Dramatúrgia dirigits i impartits per José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett de Barcelona.
Entre la vintena d’obres que té publicades, algunes de les quals han estat premiades, cal destacar “Mars de gespa/La finestra/Sota terra” (2008) -Arola Editors- “Marina/Preludi en dos temps/El bosc que creix” (2006)- també a Arola Editors-; “El xip experimental”(2007), “Futur Perfecte” (2006), “Reconstrucció dels fets” (2000), “La decisió de Vilaneta” (1999), “El bandol enemic” (1994).
Ha treballat com a director adjunt de José Sanchis Sinisterra als muntatges de les obres Terror i Miseria en el Tercer Reich, de Bertold Brecht, i Terror y Miseria en el Primer Franquismo, del mateix Sanchis Sinisterra, muntatge que va ser guardonat amb el “Premi Max de Noves Tendencies Esceniques”.
Ha estat guionista de les series “Estació d’Enllaç” (TV3) , “Companeros” (Antena 3), “El Cor de la Ciutat” (TV3), “Un paso adelante (Antena 3), “Los Serrano” (Telecinco), “Yo soy Bea” (Telecinco), “Mesa para cinco” -adaptació de la serie americana “Party of five” - (La Sexta), “Bandolera” (Antena 3) ,”Gran reserva, el origen” (TVE) i “Amar es para siempre” (Antena 3 ).

Premis

Accesit del Premi SGAE de Teatre Infantil i Juvenil per l’obra El xip experimental (2005).
Premi Buero Vallejo per l’obra La finestra (2004).
Premi Max de les Arts Esceniques a la modalitat “Noves Tendencies Esceniques”, amb Sanchis Sinisterra, per l’obra Terror y Miseria en el Primer Franquismo (2004).
Accesit del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi per l’obra Preludi en dos temps (1995).
Finalista del Premi Teatro Breve per l’obra A trenc d’alba (1994)

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici