Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Quarts i hores I
Societat i política

Josep Santesmases i Ollé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2012
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
184
ISBN:  
978-84-15248-80-4
Preu:  
17 €
Stock:  
Disponible


Quarts i hores I. Societat i política és un recull de vuitanta cinc articles de Josep Santesmases i Ollé publicats des de l’any 2002 al 2011 al desaparegut setmanari de Valls El Pati o a l’edició del Camp de Tarragona d’El Punt, que fusionat amb l’Avui ha donat lloc a El Punt Avui, on continua escrivint quinzenalment. Són els d’un contingut més polític, més social. Queden al calaix els de la cultura i els referits als paisatges i llocs.
Xavier Garcia diu en el proleg: “Santesmases aconsegueix expressar-se en llibertat (amb la indispensable cautela al·ludida), perque la posició de principi polític amb la que ell actua (al marge dels partidismes en litigi) és la d’un “catala nacional” (com deia Rovira i Virgili) que pensa, sent i actua pel seu compte, al costat, aixo sí, de molts altres que també fa temps que intenten enfortir la societat civil sobre la base substantiva del que ens ha marcat historicament: el dret, la llengua, la historia, la geografia, l’economia i, és clar, els conflictes amb el poder polític (també el nostre, amb el poc o molt que n’hagim tingut).”
Josep Santesmases i Ollé
Josep Santesmases i Ollé (Vila-rodona, 1951) ha publicat diversos llibres d’historia local i una setantena d’articles d’historia o assaig. És president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner i codirector de Plecs d’Historia Local. És membre fundador del Centre d’Estudis del Gaia i codirector de la seva miscel·lania anual, La Resclosa. Ha escrit regularment a la premsa amb més de cinc-cents articles publicats, sobretot al setmanari El Pati de Valls, a l’edició del Camp de Tarragona d’El Punt, al Punt Avui i al suplement Cultura d’aquest diari. Des de la perspectiva literaria ha publicat el següents llibres: Riu Avall. Recull d’articles (1986-2002) (2002); Santes Creus i les terres del Gaia. Proses pintades (2006) (amb il·lustracions de Joan Cunillera); Viatge literari per la vall del Gaia. Les terres altes (2008); El món des de l’agut (2011); Quarts i hores I. Societat i política (2012).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici