Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Física y metafísica de la pintura


Louis Cattiaux


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
8
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2012
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Color
Pàgines:  
192
ISBN:  
978-84-15248-71-2
Preu:  
12 €
Stock:  
No disponible


Louis Cattiaux (1904-1953), pintor y poeta, analiza en este ensayo sobre la pintura el paso de la realidad técnica, la física, hasta la realidad espiritual y metafísica, donde el ser individual se une con el origen de los mundos al que los hombres han llamado Dios. Algunos artistas han llegado hasta este misterioso lugar, pero muy pocos han continuado esta espléndida aventura como hizo Cattiaux, yendo más allá del arte.
En el libro se incluyen una selección de sus pinturas y dibujos, así como un epílogo en el que se relaciona este ensayo con la obra principal del autor: El Mensaje Reencontrado.
Louis Cattiaux
Louis Cattiaux va néixer el 17 d’agost de 1904 a Valenciennes (França) i abandona aquest món el 16 de juliol de 1953, a París. La seva tarja de presentació deia: «Louis Cattiaux, pintor, poeta i boticari».

Aquest hermetista singular no deixava ningú indiferent, perque vivia guiat per una logica particular que sempre sorprenia el seu entorn. Sovint es presentava com un pallasso i es resistia a prendre’s aquest món seriosament, ni tampoc a ell mateix. Amb tot, d’aquest Filosof pel Foc emanava una calor que anava més enlla de la cordialitat ordinaria, ja que provenia –com deia el seu amic Emmanuel d’Hooghvorst– de la possessió d’un secret immens, viu, pero guardat amb zel.

Louis Cattiaux va començar a escriure El Missatge Retrobat el 1938, al qual va dedicar els darrers quinze anys de la seva vida.

El 1949 va coneixer els germans Emmanuel i Charles d’Hooghvorst, amb els qui establí una profunda i fructífera amistat. Foren ells els qui feren possible l’edició complerta de l’obra, el 1956.

L’autor d’El Missatge Retrobat també va publicar alguns llibres de poemes, i la seva altra obra, Physique et Métaphysique de la Peinture, fou editada el 1991 (en castella el 1998, juntament amb la seva poesia).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici