Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Pies descalzos bajo la luna de agosto


Joan Cavallé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
16
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2011
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
160
ISBN:  
978-84-15248-30-9
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


La troballa accidental d’uns ossos en un descampat és el desencadenant argumental d’aquesta peça que oscil·la entre l’oratori i la tragedia, amb la qual l’autor va guanyar la primera edició del Premi 14 d’Abril de Teatre. L’obra es planteja les preguntes que són habituals en tota mena de conflictes bel·lics. Insisteix en la gratuitat i la manca de normes que acompanyen sempre aquests conflictes. Reflexiona sobre els motius pels quals la gent vol oblidar. I planteja la necessitat de la memoria. Els fets que s’hi descriuen no pertanyen a una guerra concreta. S’hi pot resseguir la petja de la guerra del 1936, pero l’autor ha defugit escriure una obra explícitament sobre aquesta guerra. Ans al contrari, els crims que s’hi denuncien són comuns a totes les guerres.
Amb aquesta obra, l’autor va guanyar el premi 14 d’abril de teatre al 2008 i, una vegada editada, va obtenir el premi de la crítica Serra d’Or 2010.
Estrenada al Teatre Fortuny, de Reus, el 12 de febrer de 2011.Joan Cavallé
(Alcover, 1958)Fundador, amb altres, del Centre d’Estudis Alcoverencs i membre del Col·lectiu La Gent del Llamp. Va ser director del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (1989-1999). Dins l’ambit de l’edició ha dirigit la col·lecció de teatre Textos a part d’Arola editors entre el 1998 i el 2006, la qual el 2003 va obtenir el premi de la crítica Serra d’Or a la millor iniciativa en l’ambit del teatre.
Ha estat cap de Gestió de l’area de Cultura de l’ajuntament de Tarragona (1999-2007).Ha obtingut els premis literaris Salvador Reynaldos de Teatre inedit per la seva peça L’espiral (1986); el premi J. M. de Sagarra de traducció teatral (1988) per Fi de partida, de Samuel Beckett; el Ciutat d’Alzira de novel·la (1993) per Rei de mi, i el premi de la crítica Serra d’Or a la millor obra de teatre estrenada o publicada durant l’any anterior (1999), per Dinastia Ming. Les seves darrerres obres publicades són Contemplant el monstre (Angle) i Tarragona escrita, (Lunwerg).Ha traduit La ma esquerra, de G. de Maupassant, publicat per La Gent del Llamp, i el Teatre complet, de Samuel Beckett, vols. I i II (traducció, amb Víctor Batallé, Sergi Belbel i Joaquim Mallafre), publicat per l’Institut del Teatre.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici