Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Gran Logia de Catalunya
Orígens, consolidació i repressió franquista. Una

Quim Vendrell Moreno
Josep Sánchez Cervelló


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
21
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2011
Format:  
16 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
240
ISBN:  
978-84-15248-12-5
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


La Gran Logia de Catalunya ha estat el precedent de la maçoneria autonoma a Catalunya. Al llarg de l’obra s’explicita la seva evolució, com les incidencies que patí, la vida interna, la relació dels Grans Mestres, la dels seus components i la sort que molts d’ells tingueren arran de la profunda repressió que la institució patí a mans dels franquistes des de 1939. Hem destacat especialment la relació de maçons de les comarques tarragonines, tot donant una visió des del sud sobre tot el país.
El llibre conté, també, una cronologia on s’analitza l’evolució dels principials esdeveniments del període que abasta el llibre, fins situar-nos des de les primeres constitucions (Ardensen 1723) fins el 1939.
En definitiva es tracta de donar una visió objectiva i sense apriorismes del que ha estat i és una institució que ha jugat un paper important en la historia del nostre país, i que és molt desconeguda per la majoria de la ciutadania.Quim Vendrell Moreno
Josep Sánchez Cervelló
Josep Sánchez Cervelló. Flix (Terres de l’Ebre). És professor d’historia contemporania de la URV-Tarragona i corresponsal de la RAH. Ha escrit, entre altres, les següents obres: Conflicte i violencia a l’Ebre. De Napoleó a Franco, (Barcelona, 2001); A Revoluçao Portuguesa e a sua influencia na transiçao espanhola (1961-1976), (Lisboa, 1993); El último imperio occidental: la descolonización portuguesa 1974-1975, (Mérida, 1998). Ha coordinat, entre d’altres, els següents volums: Marcel·lí Domingo que torna (Tarragona, 1995), El franquisme a la província de Tarragona, (Tarragona, 1995); Guerra Civil a les comarques de Tarragonines (Tarragona, 2000), Maquis: el puno que golpeó al franquismo: La agrupación Guerrillera de Levante y Aragón, (Barcelona, 2003); El carlisme al territori de l’antiga diocesi de Tortosa. Terres de l’Ebre, Matarranya, Maestrat, Ports de Morella i Priorat (Tarragona, 2004).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici