Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Objectes perduts a Nova Barcelona


Xavier Carreras


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
13
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2011
Format:  
13,5 x 21
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
448
ISBN:  
978-84-15248-09-5
Preu:  
17 €
Stock:  
Disponible


Des de l’optica de l’exili a Brafim, determinat per la Guerra del Frances, Guillem Alegret, un mestre tarragoní esguerrat, relata –amb dues línies discursives– les propies experiencies i les viscudes, més de vuitanta anys enrere, pel cavaller de Montblanc Francesc de Castellví, protagonista del primer exili en massa de la historia dels catalans i cronista minuciós de la desfeta del 1714, de la posterior repressió ferotge dels espanyols, i de l’exode vienes i a d’altres territoris imperials.
Passejades per la Viena barroca –per on l’autor ens guia fent valer la seva habilitat descriptiva–, un cobejat estendard malastruc, una misteriosa jove pretesament polonesa, un vampir particular tan espatllat com el mateix narrador i el fracas d’un projecte de colonia catalana a les ribes del Danubi, són els nexes d’una novel·la que palesa que el preu de l’exili és el més gran que els homes lliures poden pagar: la negació de la terra que els ha vist néixer.
Amb la partida, aquells exiliats es van endur les esperances de llibertat, la quimera d’una patria, i van restar les cicatrius de les batalles perdudes, la memoria calcigada de la terra, les esquerdes de la llengua esquarterada, l’existencia grisa, les ferides obertes en la carn viva del poble agonitzant. La partitura d’aquella cançó de llibertat, com un objecte perdut, encara roman, coberta de floridura, a les prestatgeries del no-res, on fan cap totes les il·lusions malmeses.
Xavier Carreras
Xavier Carreras (Tarragona 1953) és periodista i guionista. Corresponsal de Catalunya/Exprés i La Vanguardia a Tarragona, ha exercit la crítica televisiva en el diari Avui. Ha estat editor del programa Nexes de Televisió de Catalunya i guionista de Voste pregunta i Tribunal popular (TVE) emesos des dels estudis de Miramar i de Sant Cugat. Dirigeix les publicacions de la col·lecció Rambla Vella.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici