Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Bous de Mort
El Corre de Bou de Cardona i la cultura popular ta

Jofre Padullés


  
Temàtiques:  
Premis:  
10e Premi de cultura popular Joan Amades, 2010
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2011
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
224
ISBN:  
978-84-15248-02-6
Preu:  
23 €
Stock:  
Disponible


L’eix fonamental d’aquest treball el constitueix la celebració centenaria del Corre de Bou de Cardona, alhora que ens ofereix una panoramica general de la cultura popular taurina de Catalunya. El lloc central l’ocupen les categories relatives a la tradició i la modernitat, a partir de les quals es ressegueixen qüestions clau com ara l’aparició del toreig professional i la corrida comercial, o les transformacions dels espais de celebració.
Amb aquest treball es desmenteixen aquelles afirmacions que portarien a concebre les festes populars amb bous com a simples espectacles, abocant-les al calaix de sastre de les explosions d’insensatesa col·lectiva. Tot plegat, posant de manifest fins quin punt la naturalesa enutjosa dels correbous, des de les legislacions antitaurines d’Isabel la Catolica fins a l’actualitat, no es trobava, com freqüentment es volia fer creure, en l’aparent insensatesa de tal celebració, sinó en la insinuació que tal celebració, i per extensió tota praxis simbolica popular, vehiculava un discurs de poder absolutament coherent que es mostrava indiferent al de la ideologia oficial i actuava advocant un ordre fonamentalment diferent a l’imposat des del camp sociopolític dominant.Jofre Padullés
Jofre Padullés (Manresa, 1979). És llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, on actualment esta cursant els estudis de tercer cicle, i diplomat en Educació Social per la Universitat Ramon Llull. Bona part de la seva activitat investigadora s’inscriu en el marc del Grup de Recerca Etnografica dels Espais Públics, de l’Institut Catala d’Antropologia, i el GRECS del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat de Barcelona. Actualment és el coordinador de les publicacions Quaderns i Quaderns-e del mateix Institut Catala d’Antropologia. La seva activitat academica l’ha dedicat als ambits de la violencia ritual, la religió i a l’estudi del secret com a dispositiu d’estructuració social. Altres treballs seus són: Vides secretes. Memories d’un militant clandestí (2009), Logiques del secret (2010) i Lluites secretes. La cultura de la clandestinitat a Catalunya (1939-1977) (Junt amb Manuel Delgado i Gerard Horta, 2011).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici