Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Utopies i rebel.lió
Liz Russell, una vida acadèmica

Elisabet Huntingford Antigas (edició)
Joana Zaragoza Gras (edició)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
19
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Octubre 2020
Format:  
160 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
280
ISBN:  
978-84-122775-0-0
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


En aquesta obra, un conjunt d'estudis s'aproxima al món antic a partir de l'estudi dels harems, la prostitució, el suïcidi i la violència de gènere. Des del tractament de figures de gran relleu com Helena de Troia, l'emperadora de Bizanci Teodora, la criptògrafa Assumpta Baldrich, l'escriptora Doris Lessing i l'antropòloga Margaret Mead, ens endinsem en el lideratge, l'aportació, les estratègies de resistència i el món de dones notables. L'univers de les dones també s'aborda des del debat sobre narratives bio­gràfiques en clau de gènere, la salut femenina i l'educació, el món de les criades a Catalunya al segle XX i de les dones migrades en clau cinematogràfica. Altres articles se centren en el segle xxi i el moment actual, amb l'horitzó en la revolta dels feminismes contemporanis i les representacions nacionals en clau de gènere. Aquest conjunt d'articles en tribut a la professora Liz Russell l'acompanyaran en aquesta etapa de la seva trajectòria i en l'avanç dels estudis de gènere.Elisabet Huntingford Antigas

Joana Zaragoza Gras
(Tarragona, 1950) Doctora en Filologia Grega per la Universitat de Barcelona, on hi va exercir la docencia fins a l’any 1992. Actualment és professora titular de Filologia Grega de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha estat membre de diversos grups de recerca amb projectes finançats que han estudiat el món de les dones. Forma part del grup de recerca consolidat Creació i Pensament de les Dones, de la Catedra UNESCO «Dones, Desenvolupament i Cultura» i també ha treballat en diversos projectes d’investigació sobre violencia de genere i sobre medicina al món grec antic. A més, ha traduit i publicat algunes obres de Gale al catala i al castella.
Entre els seus estudis cal destacar: «La mujer en el Económico de Jenofonte», «Mujeres: realidad o ficción en la tragedia», «La construcció social del genere a Grecia», «Atenea. ?Diosa en la esfera masculina?», «Raptes i matrimoni» i «Medicina y diversidad de géneros».
Aquest cop, conjuntament amb la historiadora M. Antonia Ferrer, s’endinsen en el món de la seva infantesa, recordant el col·legi on van anar totes dues, en diferents epoques, per analitzar el tipus d’educació que van rebre. És una manera de recuperar la memoria historica de la seva ciutat i els tristos anys de la dictadura.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici