Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Un libro japonés


Alfredo Gavin Agustí


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
7
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Març 2020
Format:  
140 x 210
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
136
ISBN:  
978-84-121631-7-9
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


La poesía japonesa se distingue por algunos rasgos propios de su lengua: palabras polisémicas, sin género, expresiones alusivas y elusivas. Escrita con una intención que busca efectos sugerentes o inacabados, donde la suspensión de lo comprensible es una propuesta que abre un espacio de pro-fundidad y amplitud donde el receptor es invitado a sentir la sencilla desnudez de la vida alrededor.
La poesía española, insalvable de su tradición emocional y retórica, es ajena a esta poesía que nos resulta seca, objetiva, poco emocional, simple, sin énfasis, donde no importa ser ingenioso, ni sublime, sino preciso y abierto al devenir cambiante del tiempo. Una poética que se define con estas palabras clave según la opinión del estudioso de la poesía japonesa Donald Keene: irregularidad, simplicidad, caducidad, sugestión.

La poesia japonesa es distingeix per alguns trets propis de la seva llengua, com ara paraules polisèmiques, sense gènere, expressions al·lusives i elusives. Està escrita amb una intenció que cerca efectes sorpresius o bé inacabats en els quals la suspensió d’allò que és comprensible és una proposta que obre un espai de profunditat i amplitud on el receptor és convidat a sentir la senzillesa nua de la vida dels voltants.
La poesia espanyola, insalvable de la seva tradició emocional i retòrica, és aliena a aquesta poesia que ens resulta seca, objectiva, poc emocional, simple, sense èmfasi en la qual no té importància ésser enginyós, ni sublim, sinó precís i obert a l’esdevenidor canviant del temps. Una poètica que es defineix amb aquestes paraules clau, segons l’opinió de l’estudiós de la poesia japonesa Donald Keene: irregularitat, simplicitat, caducitat, suggestió.
Alfredo Gavin Agustí
Neix a Riba-Roja d’Ebre el 1957. Des de la publicació del seu primer llibre Ceremonias de paso (1992) ha anat desenvolupant una obra extensa i personalíssima dins la qual esmentarem els següents llibres de poemes : El somni d´un riu i El mirall de la metropoli que pertanyen a la col·lecció La imatge que parla de l’editorial Arola.

La seva obra poetica s’amalgama amb la seva creativitat pictorica en Els castells de la memoria i Un país de bacteris de la col·lecció Dactil.

Dintre de la col·lecció Los soles cuadrados, esta publicant la seva obra en castella amb tres poemaris que ja han vist la llum: El hijo de Clint Eastwood, Palestina, Libro libre i, El rastreador y la sombra.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici