Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Sereníssim somni


Israel Clara 
Cristina  Àlvarez Roig (proleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Juny 2019
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
978-84-12016-39-0
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Com aquells dies de llum càlida i suau de fa cinc anys, els versos se succeeixen amb lentitud i s'entretenen en el detall, s'hi aturen i de nou emprenen el vol, recordant-nos les aus que passen, tornen i se'n tornen per passar una i altra vegada i així tancar el cercle del poema, igual que un anell de paraules-diamant encerclant el cel. És l'atmosfera de Venècia, la calma de les hores, l'olor aquàtica de l'aire, la cançó del vent i el silenci dels canals, el trànsit de la llum a la penombra i el clarobscur que en neix, la serena transformació de tot perquè mai res no canviï. Aquesta essència immutable també és la de l'amor que venç la mort quan els cossos es tornen d'aigua i aflora l'ànima, el misteri de la boira que apareix i desapareix, com l'illa de San Michele, com San Giorgio Maggiore, les góndoles o aquelles persones gairebé etèries que ja ens coneixien des de sempre. [...] El poeta va enamorar-se de la bellesa inalterable de Venècia i s'hi va casar en un joiell d'església que és com un miracle enmig d'un laberint de rii (petits canals), l'altar major on va fer la promesa de tornar amb mi per oferir a la Serenissima aquest somni que teniu entre les mans. (del pròleg de Cristina Àlvarez Roig)
Israel Clara 
Israel Clara (Badalona, 1975) va estudiar Filosofia en la Universitat de Barcelona (UB). És autor de més de vuitanta obres entre poesia i novel·la i ha escrit en catala, castella i italia. Ha traduit poetes del Renaixement com Dant, Petrarca, Vittoria Colonna, Gaspara Stampa, Veronica Franco, Chiara Matraini, Michelangelo, Lorenzo de’ Medici (el cançoner Per natural desig, en catala, única traducció en el món, Omicron, 2008) i altres autors com Cardarelli, Ragazzoni, Pavese i Merini.
Entre les seves publicacions destaquen les novel·les historiques Estatuaria de cendra (Llibres de l’Índex, 2002), La casa daurada (Omicron, 2007) i els poemaris Pluja de nit (Viena, 2010), Llibre dels morts (Viena, 2010), Finestra líquida (Omicron, 2013), Un te de gessamins (Omicron, 2014), El més preciós dels dies (2017), amb coberta de Joan-Pere Viladecans, i Sereníssim somni (2019). També ha publicat, amb Cristina Alvarez Roig, el llibre d’haikus i tankas L’omega de la rosa (Gregal, 2019). Amb Orbites en sincronia (Edicions del Sud, 2020) Israel Clara va obtenir el III Premi de Poesia Torre de Piles.
Llunes de paper recull en la seva quarta secció el conjunt de textos, poemes i quadres que formen part de l’exposició homonima de l’autor que es va inaugurar en la Casa de Cultura de Llança el novembre del 2021 i que va tenir continuitat en d’altres ciutats de Catalunya.
Cristina  Àlvarez Roig


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici