Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Historia de Tarragona
Una ciutat mediterrania

M. Antonia Ferrer Bosch


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2006
Format:  
15,5 x 22,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
424
ISBN:  
8496639002
Preu:  
15 €
Stock:  
No disponible


Avui dia que tothom és especialista d’un tema determinat sembla impossible que pugui fer-se una historia d’una ciutat des de la prehistoria fi ns als nostres dies, concretament fins al final del franquisme. És un repte que M. Antonia Ferrer s’ha proposat assolir en un sol volum. El cel blau, la immensitat del mar, el color de les pedres de les seves muralles, el turó i el port, la catedral coronant la ciutat, la gent que ha viscut o a passat per Tarragona des dels conqueridors als immigrants, la indústria actual i moltes altres coses és el que dóna sentit a la historia que s’explica en aquest llibre. Aquest és un llibre que analitza per que Tarragona ha estat i és d’una manera determinada, per que va ser fundada pels romans, per que s’ha dedicat al comerç, per que resta tancada i marginada durant l’epoca medieval, per que i com es va implantar la indústria a la ciutat i com ha entrat en el món de la globalització.
M. Antonia Ferrer Bosch
(Tarragona, 1926). Doctora en Historia Moderna i Contemporania per la Universitat de Barcelona, on hi exercí la docencia fins que es va jubilar. Ha publicat llibres i articles en revistes especialitzades sobre món contemporani, pensament i societat.
El seu profund interes per la pedagogia la va portar a ser una de les fundadores i directora del Col·legi Pax de Tarragona l’any 1962, una de les primeres escoles catalanes amb coeducació.
Tarragona ha estat sempre un punt de referencia en les seves publicacions, i la seva recerca s’ha adreçat també a coneixer l’univers imaginari de la societat classica, com ho mostren, entre altres alguns dels seus llibres: Historia de Tarragona. Una ciutat mediterrania; Tarraco: mitologia i cultura religiosa; i Bacus, del ritus i del rostre. Imatges baquiques de Tarraco.
La seva vinculació entre el territori, la universitat i la defensa dels drets de les dones ha estat un dels principals motius per que la URV creés una distinció amb el seu nom, destinada a la persona o entitat que es destaqui, cada any, en la defensa dels drets de les dones.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici