Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El pas de Mahoma


Gerard Salvat


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
5
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2006
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
176
ISBN:  
8496366944
Preu:  
13 €
Stock:  
Disponible


El Daniel, la Rosa i, molt especialment, el iaio Ventura tenen davant seu un desafiament tan gran com pot ser la travessa del Pas de Mahoma per als excursionistes que volen fer el cim de l’Aneto. A banda i banda, el precipici definitiu, i al final, la felicitat, el paradís...
Quan el juny de 1842 Albert de Franqueville, botanic frances i estudiós de la cultura musulmana, li va dir al seu company, el militar rus Platon de Cikhacev, que aquella via tan estreta li recordava, com a símbol, la que l’Alcora diu que “han de seguir els fidels per assolir el Paradís, el jardí pel qual flueixen rierols…” obviava, potser per l’euforia del moment, que aquella meta també era el vertex que culminava la muntanya maleida, la Maladeta.
Tot i que el paradís, per als nostres alpinistes, només era fer el cim, la metafora tingué exit i el toponim és conegut universalment en els cercles excursionistes i muntanyencs.
Els moments culminants de la nostra historia s’esdevenen per aquells paratges, i els personatges trontollen a l’endemig d’aquelles dues i paradoxals definicions: el paradís, la felicitat, el cim, la vida o la maledicció, la tragedia, l’abisme, la mort…
Gerard Salvat
Gerard Salvat Raull va néixer a Alforja (Baix Camp) el 1944, en el si d’una família pagesa. Ha compaginat el treball a la banca a Reus amb el manteniment i la millora de l’explotació familiar al seu poble i, no tenint-ne prou, ho ha complementat amb la participació activa en quasi tots els vessants de la vida social: en política, i en plena dictadura, formava part del grup organitzador dels aplecs de sardanes d’Alforja, autentics mantenidors de la flama catalanista a les nostres comarques. Ja en democracia, va ser regidor al seu poble i conseller comarcal en la primera legislatura d’aquest organisme; en l’ambit del sindicalisme fou delegat d’UGT al banc i també de la Unió de Pagesos. En l’ambit cultural ha estat impulsor i president de l’Ateneu Cultural Josep Taverna i també, en diverses ocasions, del Consell Directiu dels Amics de l’Alforja. Ha estat president de la Cooperativa Agrícola local, membre del grup de teatre Els Passerells i des de fa set anys és el president de la Creu Roja de Reus.
No havia pogut, fins ara, realitzar el somni dels anys joves. Aquell que va néixer quan, amb motiu d’haver guanyat un premi literari en que entre el jurat hi havia Xavier Amorós, aquest el va felicitar i el va animar a escriure.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici