Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Les darreres cartes de Jacopo Ortis
Traducció de Xavier Bonillo

Ugo Foscolo


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
42
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2001
Format:  
15 x 22
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
144
ISBN:  
8495134810
Preu:  
11 €
Stock:  
Disponible


Les Ultime lettere de Jacopo Ortis és el testimoni de la correspondencia establerta entre Jacoppo Ortis i el seu amic íntim Lorenzo. Jacopo ha de fugir de Venecia cap als colls Euganci per raó de els seves idees jacobines. Alla trobara la Teresa, de la qual s’enamora intensament. Per desgracia Teresa és la promesa del ric Odoardo. Mentre que Jacopo representa la passió i la vehemencia, Odoardo és el símbol de l’home racional. l’amor de Jacopo és correspost, pero impossible. El jove, encalçat per l’exercit austríac i a causa del seu desencís amorós, fuig per diversos llocs d’Italia, fins que s’assabenta del casament de la Teresa i torna a Venecia decidit a resoldre per sempre els seus problemes.
La novel·la planteja l’enfrontament entre el desig i el penediment, la desesperació de la passió, l’ateisme, la concepció tragica de la irracionalitat social i la fe infinita en la llibertat, l’amor i la virtut. Tot plegat amarat d’un esteticisme classic, fortament arrelat des de sempre a la cultura italiana, que ens fan pensar en alguns moments de Petrarca.
Ugo Foscolo
Ugo Foscolo, poeta, narrador, crític i traductor de l’angles, fou un home lliure pero condemat a la solitud a causa de la seva alta concepció de la literatura. Nasqué l’any 1778, de pare venecia i mare grega, a Zante, on romagué fins al 1793. El jove escriptor abraça les idees revolucionaries, cosa que l’obliga a fugir cap a Bolonya. L’any 1787, dedica una oda a Napoleó: A Bonaparte liberatore, en la qual pregava a l’emperador que foragités els conqueridors de l’imperi austríac. Pero Napoleó, mitjançant el tractat de Campoformio, cedí legalment Venecia a Autria. Foscolo fugí a Mila. Hi romagué del 1801 al 1804, durant aquest temps escrigué les Ultime lettere di Jacopo Ortis, els Sonetti i les Odi. D’aleshores ença vagareja per diverses ciutats d’Italia i París. Als voltants del 1812 decidí d’exiliar-se definitivament: primer a Suissa, després a França i, finalment, a Londres, on morí sol i miserable el 1827.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici