Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Foc, foc, xip, xap, xop
Cantata infantil

Josep Baucells i Colom
Fina Angles i Soronellas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2000
Format:  
21 x 29,7
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
52
ISBN:  
8495134500
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Foc, foc, xip, xap, xop
La cantata «Foc, foc, xip, xap, xop» ha estat feta per encarrec de l’Associació cor Ciutat de Tarragona per tal de disposar de més material coral per a nens de 5 a 7 anys. La narració es va demanar a l’escriptora aleixarenca Fina Angles, i la música al vigata Josep Baucells. Tots dos han aconseguit una obra que, basada en elements festius i musicals de la cultura tradicional tarragonina, resulta interessant pedagogicament i atractiva per la seva frescor i aparent simplicitat. Aquesta cantata sera estrenada a la ciutat de Tarragona per la coral infantil Els Rossinyols de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona, el dia 15 de setembre del 2000.
Josep Prats i Lladó
Director del Cor Ciutat de TarragonaJosep Baucells i Colom
Josep Baucells i Colom, neix a Vic l’any 1958. Comença els estudis musicals a l’Escola de Música d’aquesta ciutat i els continua al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obté les titulacions superiors d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació.
Actualment és professor de l’Escola de Música de Vic, on desenvolupa una intensa tasca pedagogica. És professor de l’Escola de Pedagogia Musical (metode Ireneu Segarra) i autor de llibres d’ensenyaments musicals de grau mitja.
Com a compositor ha escrit obres corals i instrumentals.
En el camp d’obres dedicades a infants ha escrit cantates infantils: «La formigueta que anava a Jerusalem» amb el text adaptat de Maria Martorell; «Les veus misterioses», amb text original de M. Angels Anglada i «Foc, foc, xip, xap, xop» amb el text original de Fina Angles. Ha escrit dos cicles de cançons per a cor infantil i piano i ha harmonitzat moltes melodies tradicionals d’arreu.

Fina Angles i Soronellas
Fina Angles i Soronellas (l’Aleixar, Baix Camp, 1956). Escriptora, professora a secundària i a la URV, investigadora cultural, Dra. en Filologia Catalana per la URV (2023), amb una tesi dedicada a rutes literàries i patrimonialització, i articulista.

En l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, és autora de diversos contes per a nois i noies com Codolenc, el gegant (1991 i 1999), L’Endemà i el senyor Anselm (1995), Un dia d’aventura (1997), Un grapadet d’arròs (2006), etc.; de les cantates Allò que no podia ser, amb música de Xavier Sans, Foc, foc, xip, xap, xop, amb música de Josep Baucells, estrenades l’any 2000, i Nit de Nits, amb música del mateix compositor, estrenada a Vic el 2006 i publicada el 2007; d’obres que vinculen literatura i gastronomia com menús literaris infantils i dels llibres de poesia per a infants, de la Bella Lluna, amb il·lustracions de Jasmin Bergadà i Silvana Salvadó.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici