Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Florilegio epistolar
Reflejos de una búsqueda alquímica

Louis Cattiaux


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
2
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 1999
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
200
ISBN:  
8495134047
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Desde el otono de 1980 y hasta el verano de 1994, fragmentos seleccionados de algunas de las cartas de Louis Cattiaux (Valenciennes, 1904- París, 1953) a sus amigos, fueron publicados ininterrumpidamente en forma de artículos en la revista belga Le Fil d’Ariane, y la mayoría de ellos traducidos al castellano en la colección La Puerta. En esta edición se presentan en su totalidad, respetando el orden de aparición, con las repeticiones y notas que creyó oportuno anadir el barón d’Hooghvorst, quien se encargó de la selección. En este libro el lector encontrará los fragmentos más interesantes de las cartas por su contenido filosófico e iniciático, a los que su recopilador denominó florilegio, una voz latina compuesta de flos, ‘flor, lo mejor’ y legere, ‘reunir, escoger’; y que significa lo mismo que la palabra griega antología, que ha tenido más suerte en el devenir de las lenguas románicas. En este caso se trata de la reunión de las flores epistolares de Cattiaux.
Louis Cattiaux
Louis Cattiaux va néixer el 17 d’agost de 1904 a Valenciennes (França) i abandona aquest món el 16 de juliol de 1953, a París. La seva tarja de presentació deia: «Louis Cattiaux, pintor, poeta i boticari».

Aquest hermetista singular no deixava ningú indiferent, perque vivia guiat per una logica particular que sempre sorprenia el seu entorn. Sovint es presentava com un pallasso i es resistia a prendre’s aquest món seriosament, ni tampoc a ell mateix. Amb tot, d’aquest Filosof pel Foc emanava una calor que anava més enlla de la cordialitat ordinaria, ja que provenia –com deia el seu amic Emmanuel d’Hooghvorst– de la possessió d’un secret immens, viu, pero guardat amb zel.

Louis Cattiaux va començar a escriure El Missatge Retrobat el 1938, al qual va dedicar els darrers quinze anys de la seva vida.

El 1949 va coneixer els germans Emmanuel i Charles d’Hooghvorst, amb els qui establí una profunda i fructífera amistat. Foren ells els qui feren possible l’edició complerta de l’obra, el 1956.

L’autor d’El Missatge Retrobat també va publicar alguns llibres de poemes, i la seva altra obra, Physique et Métaphysique de la Peinture, fou editada el 1991 (en castella el 1998, juntament amb la seva poesia).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici