Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Física i metafísica de la pintura, obra poética


Louis Cattiaux


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 1998
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
180
ISBN:  
8495134039
Preu:  
19 €
Stock:  
Disponible


Este ensayo desborda la técnica pictórica para abarcar el milagro entero del Arte. Es muy raro encontrar a alguien que haya hablado de este gran acto de amor que es la creación, con tanta profundidad, claridad y vigor. “El origen del arte no es el resultado de una necesidad estética, como generalmente se cree, sino de una necesidad de dominación mágica” dice su autor. Louis Cattiaux (Valenciennes, 1904- París, 1953), un pintor parisino que vivió los convulsos anos del París de la entreguerra y que alcanzó a crear un universo simbólico particular cuyo código revela los misterios de la regeneración del hombre.
Louis Cattiaux
Louis Cattiaux va néixer el 17 d’agost de 1904 a Valenciennes (França) i abandona aquest món el 16 de juliol de 1953, a París. La seva tarja de presentació deia: «Louis Cattiaux, pintor, poeta i boticari».

Aquest hermetista singular no deixava ningú indiferent, perque vivia guiat per una logica particular que sempre sorprenia el seu entorn. Sovint es presentava com un pallasso i es resistia a prendre’s aquest món seriosament, ni tampoc a ell mateix. Amb tot, d’aquest Filosof pel Foc emanava una calor que anava més enlla de la cordialitat ordinaria, ja que provenia –com deia el seu amic Emmanuel d’Hooghvorst– de la possessió d’un secret immens, viu, pero guardat amb zel.

Louis Cattiaux va començar a escriure El Missatge Retrobat el 1938, al qual va dedicar els darrers quinze anys de la seva vida.

El 1949 va coneixer els germans Emmanuel i Charles d’Hooghvorst, amb els qui establí una profunda i fructífera amistat. Foren ells els qui feren possible l’edició complerta de l’obra, el 1956.

L’autor d’El Missatge Retrobat també va publicar alguns llibres de poemes, i la seva altra obra, Physique et Métaphysique de la Peinture, fou editada el 1991 (en castella el 1998, juntament amb la seva poesia).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici