Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   els ocells de la neu


Israel Clara 


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre de 2023
Format:  
170x225
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
104
ISBN:  
978-84-127855-7-9
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


En els poemes de l'Israel jo hi he vist un diàleg sustentat per la comunió en la cultura. Hi ha, als meus ulls, una conversa d'amics rere cada un dels poemes de l'Israel Clarà. Els personatges li han obert l'ànima d'alguna manera i li han dit quelcom; ell els ha escoltat, els ha entès i els ofereix també les seves paraules. ¿No hi ha en això, en el diàleg, la més fonda contemplació (theoria), la que diu Aristòtil -altra vegada- que és pròpia de l'amistat? [del pròleg d'Antoni Prevosti Monclús]
Israel Clara 
Israel Clara (Badalona, 1975) va estudiar Filosofia en la Universitat de Barcelona (UB). És autor de més de vuitanta obres entre poesia i novel·la i ha escrit en catala, castella i italia. Ha traduit poetes del Renaixement com Dant, Petrarca, Vittoria Colonna, Gaspara Stampa, Veronica Franco, Chiara Matraini, Michelangelo, Lorenzo de’ Medici (el cançoner Per natural desig, en catala, única traducció en el món, Omicron, 2008) i altres autors com Cardarelli, Ragazzoni, Pavese i Merini.
Entre les seves publicacions destaquen les novel·les historiques Estatuaria de cendra (Llibres de l’Índex, 2002), La casa daurada (Omicron, 2007) i els poemaris Pluja de nit (Viena, 2010), Llibre dels morts (Viena, 2010), Finestra líquida (Omicron, 2013), Un te de gessamins (Omicron, 2014), El més preciós dels dies (2017), amb coberta de Joan-Pere Viladecans, i Sereníssim somni (2019). També ha publicat, amb Cristina Alvarez Roig, el llibre d’haikus i tankas L’omega de la rosa (Gregal, 2019). Amb Orbites en sincronia (Edicions del Sud, 2020) Israel Clara va obtenir el III Premi de Poesia Torre de Piles.
Llunes de paper recull en la seva quarta secció el conjunt de textos, poemes i quadres que formen part de l’exposició homonima de l’autor que es va inaugurar en la Casa de Cultura de Llança el novembre del 2021 i que va tenir continuitat en d’altres ciutats de Catalunya.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici