Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Jane Eyre. Una autobiografia


Charlotte Brontë


  
Tematiques:  
Idioma:  
Catala
Col·lecció:  
Volum:  
206
Enquadernació:  
Rústica.
Edició:  
abril 2019
Format:  
165 x 120
Tintes:  
Negre.
Pàgines:  
194
ISBN:  
978-84-94995-17-0
Preu:  
12 €
Stock:  
Proximamnet


Jane Eyre és una novel.la escrita l'any 1847 per Charlotte Brontë sota el pseudònim de Currer Bell. Amb el seu nom real, el més possible hagués estat que no els haguessin publicat, ni a ella ni a cap de les seves dues germanes, l'Emily i l'Anne, cap de les novel.les que van escriure. O, si més no, no haurien aconseguit l'èxit que van tenir (no en el cas de l'Emily i els seus Cims borrascosos) ni, per tant, la possibilitat de continuar escrivint, que era la passió de totes elles.
Jane Eyre és una finestra a través de la qual Charlotte Brontë ens ensenya la seva visió del món. La Jane opina sobre la diferència arbitrària entre classes i fa especial menció al paper de la dona al món. Ella no deixa mai que ningú oblidi, pel fet de ser pobre o de ser dona, que no és un ser inferior.
Però per sobre de tot, Jane Eyre és una obra romàntica on la lluita per la llibertat és l'impuls que guia la protagonista en un món on les dones no la podien assolir. També hi ha, és clar, una gran història d'amor que només es podrà viure quan els dos protagonistes estiguin d'igual a igual, quan l'amor no sigui una presó, sinó un acte de llibertat.Charlotte Brontë
Charlotte Brontë (Thornton, 21 d’abril de 1816 - Haworth, 31 de març de 1855) fou una novel·lista i poeta anglesa i la més gran de les tres germanes Brontë. La seva novel·la més coneguda és Jane Eyre.

La rígida disciplina imposada pel seu pare, un pastor anglica, i la prematura mort de la seva mare i de dues de les seves germanes van perfilar la narrativa d’aquestes escriptores: Emily, autora de la celebre Cims borrascosos (1847), Anne, autora de La llogatera de Wildfell Hall, i especialment Charlotte, dominada per la sensibilitat i la fantasia romantiques.

La publicació de Jane Eyre (1847), que va tenir un gran exit, va consagrar Charlotte com a escriptora després que la seva primera novel·la, The professor, publicada postumament el 1856, fos rebutjada per diversos editors. Altres obres d’aquesta escriptora són Shirley (1849) i Villette (1853).


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici