Arola Editors FESTES I CULTURA POPULAR
ART I REGAL
FOTOGRAFIA

978-84-94203-57-2: Sant Guim
Sant Guim
El pessebre vivent de Sant Guim de la Plana i els

Ferran Baile
Rafael López-Monné

Idioma:   Català. 
Col·lecció:   Post festum.
Volum:   8
Enquadernació:   Rústica.
Edició:   desembre 2013
Format:   16 x 16
Tintes:   Color.
Pàgines:   204
ISBN:   978-84-94203-57-2
Preu:   20 €
Generador de código de barras TEC-IT
   
El Pessebre de Sant Guim de la Plana és una de les representacions de teatre popular més destacades del cicle de Nadal a Catalunya i, alhora, una de les mostres més significatives del patrimoni immaterial de les comarques lleidatanes. L’esforç ingent i constant de les dones i els homes, les nenes i els nens, d’aquest petit indret de la Segarra, ha bastit aquest poble de pessebre que, enmig del fred de l’hivern, reviu el naixement de l’infant Jesús tal com si hagués succeït allà mateix. Els oficis d’altres èpoques apareixen lligats a figures de carn i ossos, immòbils davant els vostres ulls, constituint un espai de veritable interès etnogràfic que descobrireu mentre us endinseu en els racons més íntims de cases amb aromes pretèrits i de carrerons amb segell identitari.

Ferran Baile
Ferran Baile i Llavería (Barcelona, 1950). Titulat a l’Institut del Teatre, treballà com a actor i en equips de producció, direcció i gestió al teatre, televisió, sales de festa i cinema. Impulsor i coordinador de la Mostra de Cinema-Video i Audiovisuals per a infants a Catalunya. Coproductor de les pel·lícules Romanços de lluna plena, Casa del Mim, Teatre d’ombres, Somni d’un carrer de Comediants, i del documental Nómadas. Coordinador dels primers programes infantils de TV3. Professor d’animació turística al Centre d’Estudis Tècnics Turístics. Des de 1978, col·labora a El Periódico on publica la cartellera familiar. També ha col·laborat a La Guía del Ocio, La Vanguardia, Avui, El País, la revista Toc Toc, El Correu de la Unesco, Guix, Artez, Fotogramas, Compartir, www.cyberpadres.com i Cavall Fort. També ha col·laborat amb la Feria Europea de Teatro para Niños (Fetén), a Gijón. Autor del llibre Àngels, diables i… Pastorets i coautor de Espectacles per a nois i noies a Catalunya, Cinema-Dansa-Música i Teatre. Ha posat en marxa a Barcelona, la BiblioMusiCineteca, espai de trobades multiculturals i plurigeneracionals sobre llibres, música, cinema, folklore i tradicions.


Rafael López-Monné
Geògraf i fotògraf, probablement perquè li agrada mirar i explicar allò que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himàlaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interès pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i cròniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotògraf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docència a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la càmera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.


Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92839-21-6
20 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92839-13-1
14,9 €
Generador de código de barras TEC-IT
978-84-92839-31-5
30 €